Nieuw kunstwerk ‘Agora’ ingehuldigd op de Konijnenwei

Op de Konijnenwei, vlak naast het Vlinderpaleis en Nieuw Zuid, werd afgelopen vrijdag een nieuw kunstwerk ingehuldigd. Agora, zo heet de nieuwe blikvanger van de hand van Mark Požlep.

De Sloveens-Gentse kunstenaar werd door de bewoners van Brederode en Markgrave uitgenodigd om een kunstwerk te maken in het kader van EXPO 2018, een plaatselijk initiatief rond kunst op openbare plekken.

Agora wil mensen verenigen

Het elf meter hoge kunstwerk bestaat uit drie scheepscontainers die opgesteld zijn als een tipi. Verbondenheid en samenhorigheid, dat waren voor Požlep de thema’s waarmee hij aan het werk ging. De plaats waar het kunstwerk staat, moet een ontmoetingsplaats zijn voor de mensen uit de buurt, stuk voor stuk heel verschillende mensen. Het is dus niet verwonderlijk dat de titel van het werk, Agora, verwijst naar het Griekse woord voor marktplaats.

Het werk zal minstens een jaar te bezichtigen zijn op de Konijnenwei.

Wie is Mark Požlep?

Mark Požlep studeerde aan de universiteit van Ljubljana en voltooide zijn kunstopleiding aan Sint-Lukas in Brussel. Hij woont en werkt afwisselend in Gent en het Sloveense Celje. Hij is gekend voor zijn opvallende artistieke expedities. Zo bouwde hij samen met heel wat plaatselijke jongeren een berg in Israel. In 2016 liet hij van zich horen, toen hij zich vijf dagen lang verschanste op een vlot in het Bonapartedok.

 

portrait2016-3234e752789590281424fb483519a00a