Hotspot op ’t Zuid: Popup TwentyTwo

Wie houdt van verfrissende en innovatieve gerechtjes en een lekker wijntje, heeft er sinds deze zomer een nieuwe hotspot bij. In de schaduw van de statige lindebomen op het Antwerpse Zuid, pal tegenover het KMSKA, opende chef-sommelier Glenda De Boungne (39) in juni haar eigen restaurant slash wijnbar: Popup TwentyTwo.

“De liefde voor lekker eten is er altijd geweest”, legt de eigenares uit. “Al op jonge leeftijd wist ik dat ik chefkok wilde worden. Het was voor mijn familie dan ook geen verrassing dat ik naar de kokschool trok en dat ik later ook sommelier werd.”

Pure, seizoensgebonden keuken

Na haar opleiding ging Glenda aan de slag bij onder meer Preud’homme, Centre Ville en Hippodroom. De restaurants die haar het meest gevormd hebben, kwamen pas later op haar pad. Bij The Glorious nam chef Johan Van Raes haar onder zijn hoede en bij Kommilfoo en D’Essensi werd ze ondergedompeld in de hedendaagse stijl. In Divin by Sepi leerde ze Annelies Winkelmans kennen, tot op vandaag haar souschef in Twentytwo.

“Na mijn studies heb ik een aantal jaren ervaring opgedaan in verschillende zaken, maar de goesting om een eigen plek op te starten werd te groot. En zo is Popup TwentyTwo ontstaan. Ik wilde een plaats creëren waar mensen in een ongedwongen sfeer kunnen genieten van een pure, seizoensgebonden keuken en een goed glas wijn. Waar ze heel ontspannen op ontdekking kunnen gaan door de avontuurlijke kaart. Het plezier, de beleving en de smaken staan hier centraal.”

Dat ze haar zaak uitgerekend op ’t Zuid opende, is geen toeval. “Dit is de food hotspot van Antwerpen. Wie gezellig uit eten wil of met vrienden iets wil gaan drinken, weet dat hij hier moet zijn.”

Geen band met ‘Mijn Pop-uprestaurant’

De zaak van Glenda De Boungne heeft overigens niets te maken met het gelijknamige restaurant van Jeremy Meirte en Noémie Aerts in het vtm-programma ‘Mijn pop-uprestaurant’. “TwentyTwo verwijst naar ons huisnummer: je vindt ons op de Leopold De Waelstraat 22. ‘Popup’ hebben we toegevoegd omdat we binnenkort nog een aantal noodzakelijke verbouwingen gaan doen. Na die verbouwingen maken we een doorstart: hetzelfde concept, maar in een vernieuwd interieur. Wachten op die verbouwingen kon ik niet. De drang om erin te vliegen was te groot.”