Nieuwe locatie voor Barchel Nieuw Zuid

In 2018 kreeg onze buurt met Barchel haar allereerste horecazaak. Barchel Nieuw Zuid bleek al snel een succesverhaal, want de populaire lunchplek zat bijna dagelijks afgeladen vol. Zo vol, dat het tijd werd om andere – en grotere – oorden op te zoeken. Die vond uitbaatster Sofie in het gloednieuwe Huis aan de Kade. Op dinsdag 19 maart opent ze er het vernieuwde Barchel Nieuw Zuid. Allen daarheen!

“In 2018 waren we de allereerste ondernemers die hun intrek namen in Nieuw Zuid”, zegt Sofie, “en daar hebben we geen moment spijt van gehad. Alleen bleek onze locatie na verloop van tijd gewoon te klein. Bovendien lag ons terras, dat wel groot genoeg was, het merendeel van de dag in de schaduw. Verre van ideaal.”

Dus besloot je te verhuizen?

“Klopt, maar de zoektocht naar een nieuw pand was strikt afgelijnd. Ik wilde absoluut op Nieuw zuid blijven. Het is een buurt in opbouw, maar nu al een heel gezellig stukje stad om te vertoeven. Hier zit je dichtbij het centrum, maar het voelt niet alsof je in de stad zit. De buren zijn ook echt buren. Ons kent ons, bewoners en bedrijven. Als je door ’t Nieuw Zuid wandelt, dan zie je iedereen elkaar begroeten. Dat vind ik heel fijn.”

Wat mogen mensen verwachten van de nieuwe Barchel?
“Meer Barchel!” (lacht) “Het nieuwe pand ligt enkele meters verder dan het vorige, maar het wordt drie keer zo groot en veel moderner. Onze keuken en bar groeien mee, met een snellere service als gevolg.”

“We hebben ook gekozen voor een hoekpand met veel natuurlijk licht. Voor de aankleding kiezen we voor modern en gezellig: lavarood gemixt met roestvrijstaal en leuke cosy corners. We zetten ons terras ook langs de drie kanten van ons pand: twee plekjes voor de zonnekloppers en een gezellig schaduwplekje in het groen achteraan.”

“Weet je, ik vind dat Barchel Nieuw Zuid nu perfect complementair is met onze vestiging in het centrum. Die ligt in een oud herenhuis, en vormt een perfecte mix van een mooi oud pand en een hedendaagse Scandinavische stijl. Barchel Nieuw Zuid ligt daarentegen in een prachtig nieuwbouwpand.”

We kijken uit naar de opening. Succes alvast op de nieuwe locatie!

Barchel Nieuw Zuid (Jos Smolderenstraat 70) opent op 19 maart de deuren van haar nieuwe locatie.