Buurtbewoners George en Barth openen café op Nieuw Zuid

De aandachtige wandelaar op Nieuw Zuid had het al een tijdje in de smiezen: Den Tripel, het allereerste café op Nieuw Zuid is niet meer. Maar kijk eens aan: buurtbewoners George en Barth openen in het pand vandaag, op 1 april, hun eigen George’s Café. Iedereen welkom!

“We wonen ondertussen zo’n anderhalf jaar op Nieuw Zuid”, legt Barth uit, “en we willen graag onze bijdrage leveren aan de grootste stadsontwikkeling van het land. Doordat we zelf in de buurt wonen en leven, voelen we goed aan wat de buurt nog kan gebruiken. Een leuke plek waar iedereen zich thuisvoelt en waar iedereen terecht kan voor een hapje en een drankje of zelfs een snack, bijvoorbeeld.”

“Onze kans lag voor het grijpen,” vult George aan. De geboren Noord-Ier verleent zijn naam aan de nieuwe bar en is ook de grote trekker van het verhaal. “Het vroegere café Den Tripel stond al een tijdje leeg. Na wat opzoekingswerk zijn we bij de eigenaar van het pand terechtgekomen en zo is de bal aan het rollen gegaan.”

Hoewel George en Barth altijd al aangetrokken waren tot de look van het vroegere café, besloten ze om er toch hun eigen ding van te maken. “We voelden dat er meer in zat”, aldus George. “Vroeger was het een volkskroeg, wij maken er een hedendaags buurtcafé van. Met meer uitstraling en meer gezelligheid. Omdat we ook comfort food zullen serveren, komen er bijvoorbeeld meer zitplaatsen bij. En regelmatig organiseren we een leuk event.”

Ook de bedrijven uit de buurt hebben er met George’s Café een nieuwe lunchplek bij. “Zij kunnen een tafeltje reserveren tijdens de lunch of online bestellen op www.georgescafeantwerp.be.  Op onze takeaway-kaart staan belegde boerenboterhammen of barra gallega en heel wat andere gerechten en snacks. Kleine of grote honger, we staan de hele week voor de buurt klaar. We gaan trouwens ook traditionele Britse scones en sausage rolls serveren. Voor onze gerechten werken we trouwens samen met lokale, artisanale ondernemers. Kwaliteit, daar gaan we voor.”

George’s Bar ontdekken? Op paasmaandag 1 april gooien George en Barth de deuren van hun nieuwe café om 10 uur open. Nadien zal George’s Café van zondag tot woensdag open zijn tussen 10 uur en 22 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag blijft het café open tot middernacht. Op donderdag en vrijdag is er tussen 17 uur en 19 uur een afterwork happy hour. Allen daarheen!