Nieuw Zuid heeft een eigen broodjeszaak: Smakelijk

In september 2019 opende Yves Van den Bril (39) fitnessclub Fitality Nieuw Zuid. Deze zomer bezorgde de personal trainer onze buurt ook haar eerste broodjeszaak: samen met zijn vrouw Florencia Molinero (34) baat hij Smakelijk uit, in het André Delvauxpad.

afbeelding van broodjeszaak Smakelijk op Nieuw Zuid

“Nergens in de buurt konden we een eenvoudig broodje préparé of een smos kaas of hesp krijgen en dat vonden we zo jammer dat we besloten om er zelf wat aan te doen,” aldus uitbater Yves. “Ik baat al enkele jaren fitnessclub Fitality Nieuw Zuid uit, maar ervaring in de horeca, dat had ik helemaal niet. Gelukkig hou ik van een uitdaging en zoek ik graag nieuwe ervaringen op.”

“Inmiddels zijn we een paar maanden open en zijn we het nieuwe leven al gewoon”, vult zijn vrouw Florencia aan. “We wisten waar we aan begonnen, en zijn blij met hoe de zaak momenteel draait. Het is ook perfect te combineren met ons gezinsleven: elke dag sluiten we om 14 uur zodat we om 16 uur ons zoontje kunnen ophalen in de crèche.”

Vers en betaalbaar

In de buurt was duidelijk vraag naar een klassieke broodjeszaak en die lijkt er met Smakelijk eindelijk gekomen. “Mensen kunnen bij ons belegde broodjes krijgen, maar ook salades, croque monsieurs, chocoladebroodjes en croissants,” legt Yves uit. “En heerlijke specialty koffie. We werken samen met Cross Roast, een ambachtelijke microbranderij in het hartje van de historische binnenstad.”

“We vinden het belangrijk dat onze hartelijk belegde broodjes enkel met verse ingrediënten gemaakt worden,” zegt Florencia. “Vers gesneden groentjes, vers geraspte wortelen, vers gekookte eitjes. Je snapt het wel. Tegelijkertijd focussen we ook op betaalbaarheid. We willen onze prijzen zo democratisch mogelijk houden.”

Een aanpak die duidelijk gesmaakt wordt, want sinds de opening eind juli draait de zaak op volle toeren. “Het leukst van al is dat mensen die bij ons binnenkomen, regelmatig terugkomen. Dat wil toch zeggen dat we het niet verkeerd doen, toch?”

Broodjeszaak Smakelijk is elke weekdag geopend van 7 uur tot 14 uur. Bedrijven in de buurt kunnen tot 10 uur bestellingen doorgeven voor levering met de elektrische fiets.