Nieuwe speeltuin op de Scheldekaaien geopend

Dat de Scheldekaaien een grondige renovatie aan het ondergaan zijn, daarover is al menig inkt gevloeid. Het eerste resultaat van die ingrijpende heraanleg is nu een feit: de De Gerlachekaai pronkt voortaan met een fonkelnieuwe speeltuin.

foto: AG Vespa

In afwachting van een groot volksfeest op de kaaien, mochten de kinderen uit de buurt die afgelopen woensdag aan een eerste speeltest onderwerpen. Dat is iets vroeger dan gepland, maar daar rouwt niemand om. De buurt zat immers al enige tijd te wachten op meer buitenruimte voor de kinderen.

2000 Vierkante meter, zo groot is het nieuwe speelparadijs voor de kinderen van ’t Zuid. In totaal staan er zo’n 25 speeltuigen voor groot en klein. De 125 meter lange speeltuin bestaat uit 2 delen. Het noordelijke deel is gericht op de kleinsten, met speeltuigen voor kinderen van 2 tot 6. Het zuidelijke, meer avontuurlijke deel is er voor kinderen van 6 tot 12.

Het grote openingsfeest is gepland na 1 juli, wanneer heel de strook Zuid-Sint-Andries klaar is. Het nieuwe domein, dat 1 kilometer lang wordt en als een lineair park doorloopt richting Zuiderterras en Nieuw Zuid, is momenteel nog volop in aanbouw, maar moet voor de zomervakantie klaar zijn.

(bron: gva/hln/atv)