Nieuw Zuid verwelkomt kinderdagverblijf

In het najaar van 2018 opent de eerste crèche in de wijk Nieuw Zuid. De nieuwe groepsopvang kiest resoluut voor duurzaamheid, zowel op het vlak van infrastructuur als in het opvoedproject van de uitbater.

De toekomstige opvang op Nieuw Zuid biedt plaats aan 54 kinderen. De baby’s en peuters worden opgedeeld in drie leeftijdsgroepen van 18 kinderen. Elke groep krijgt een eigen verzorgings- en rustruimte. Er komen ook een keuken, kleedkamers en een onthaal met kantoor.

De nagelnieuwe crèche wordt geopend in een gebouw dat net zoals alle nieuw opgetrokken gebouwen in de buurt voldoet aan de recentste normen op het vlak van duurzaamheid. Het pand wordt bovendien ook aangesloten op het duurzame warmtenet van Nieuw Zuid.

Na oplevering door de projectontwikkelaar deze zomer, wordt het gebouw aangekocht door Stad Antwerpen. Dat verhuurt het in concessie aan kinderdagverblijf Tutters en Bellen, dat door een jury als beste kandidaat werd aangeduid. Volgens Nabilla Ait Daoud, Antwerps schepen van jeugd, leefmilieu, kinderopvang en dierenwelzijn, waren vooral de pijlers ’technologie’ en ’taal’ in het project van Tutters en Bellen overtuigende argumenten. “Hierdoor willen ze de creativiteit, het redeneervermogen en het inzicht van baby’s en peuters op een speelse en vrijblijvende manier stimuleren,” zo schrijft ze op haar website.

Wie geïnteresseerd is in één van de opvangplaatsen, kan zijn kinderen later dit jaar inschrijven via de kinderopvangzoeker van de stad.