Populaire Barchel opent tweede vestiging op Nieuw Zuid

Foodies en coffeelovers, spits je oren: op 21 februari 2018 opende all day foodbar Barchel de deuren op de centrale promenade van Nieuw Zuid. Verwacht je aan mooi en lekker eten, straffe koffie, een in het oog springend interieur en veel gezelligheid.

Bezielsters en hartsvriendinnen Charlotte en Ellen – BarCHEL, heb je ‘m? – zijn met deze gloednieuwe ontbijt- en lunchplek niet aan hun proefstuk toe. Sinds 2016 hebben ze al een gelijknamige zaak in de Van Breestraat, vlakbij het stadspark. De basisingrediënten die van hun eerste zaak een succes maakten, brengen ze natuurlijk mee: een originele keuken met pure smaken en dagverse producten, een tijdloze en huiselijke setting. En veel liefde voor food en creativiteit.

Match met Nieuw Zuid

Waarom ze hun tweede zaak openen op Nieuw Zuid? Daar hoeven de dames niet lang over na te denken. “Behalve voor originaliteit en good food, staat Barchel ook voor kunst en creativiteit,” zo vertelt Charlotte Van Sprundel ons. “In onze zaken hangen werken van Kathleen Proost, een Antwerpse kunstenares die op het eerste gezicht alledaagse dingen omtovert tot beelden om bij weg te dromen. Die liefde voor kunst en originaliteit, dat creatieve, dat voelen we ook heel sterk in deze nieuwe, opkomende buurt. Daarom is er volgens ons zo’n goeie match met Nieuw Zuid. Bovendien, elke buurt heeft soul food nodig, nietwaar?”

Je vindt de nieuwe vestiging van Barchel in de Jos Smolderenstraat, pal in het hartje van Nieuw Zuid. Op weekdagen kan je er terecht van 8 tot 16 u. Zaterdag is Barchel open van 9 tot 17 u. Zondag en maandag zijn de wekelijkse sluitingsdagen.