Stukje Scheldekaaien geopend ter hoogte van Nieuw Zuid

afbeelding van de nieuwe scheldekaaien ter hoogte van Nieuw Zuid
Goed nieuws voor de fietsers op Nieuw Zuid, want schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder heeft afgelopen woensdag al enkele wandel- en fietspaden op de nieuwe Scheldekaaien geopend.

De heraanleg van de kaaien ging al in september vorig jaar van start. Op de beplanting is het nog wachten tot eind dit jaar en de volledige oplevering is zelfs pas halverwege volgend jaar, maar tussen de Namenstraat en de Jef Cassiersstraat werd nu al het nieuwe tweerichtingsfietspad geopend. Zo kunnen fietsers nu al in rechte lijn tot aan het hart van Nieuw Zuid bollen. Tot aan de Jan Vanhoenackerstraat werden ook al enkele onverharde wandelpaden geopend.

De pas geopende wandel- en fietspaden maken deel uit van het toekomstige Kaaipark van 5,5 hectare. Dat nieuwe park voorziet een hondenloopzone, verschillende ontmoetings- en zitruimtes en speel- en sportvoorzieningen, zoals petanquebanen en fitnesstoestellen. Er zal ook een multifunctioneel grasveld zijn, twee paviljoenen, een waterbos en een bassin met een ondergrondse regenvoorraad.

In november van dit jaar staat de groenaanplanting op het programma. Dan zullen er volgens De Ridder driehonderd bomen worden geplant. “De bewoners van de appartementen aan de overkant van de dijk moeten zich geen zorgen maken dat ze hun zicht op de Schelde verliezen”, aldus De Ridder. “Er is rekening gehouden met de zichtlijnen.”

Het volledige park zal tegen de zomer van 2025 afgewerkt worden. De komende maanden werkt AG Vespa aan de volgende 500 meter van het park.