Ga jij de toaster challenge aan tijdens de Rooftop Energy Spinning Night?

Op 28 augustus slaan Circuit en Plein Publiek de handen in elkaar voor een sportieve en inspirerende avond over duurzame energie: op het prachtige dakterras van zomerbar Congé organiseren ze de eerste Rooftop Energy Spinning Night.

Verwacht je aan een eighties geïnspireerde avond vol stimulerene alternatieven en tips & tricks om duurzamer om te springen met energie. Trek je vintage aerobicspak aan, scheer je benen (of niet!) en vervoeg de spinning crew van Circuit en Plein Publiek. Tussen 19u en 22u proberen de aanwezige trappers zo veel mogelijk energie op te wekken op pedal bikes van WeWatt.

Op die manier gaan de aanwezige sportievelingen de Toaster Challenge aan. Voor hun afstudeerproject aan de Stockholm Academy of Dramatic Arts enkele jaren geleden, onderzochten een aantal Zweedse studenten hoeveel energie we als mens consumeren en hoeveel we zelf kunnen opwekken. Ze koppelden Olympisch baanwielrenner Robert Förstemann, een man wiens bovenbenen volgens Wikipedia een omtrek van 86 cm hebben, aan een broodrooster van 700 watt en lieten hem trappen om een boterham te toasten.

Het resultaat zie je in dit filmpje:

Wil je Förstemann achterna en zien hoeveel energie jij in de benen hebt? Smeer je benen in en rep je dan naar de allereerste Rooftop Energy Spinning Night op 28 augustus. Ook als je niet bekend staat omwille van je krachtige trappersbenen, ben je welkom. Liefhebbers en supporters moeten er ook zijn.