Musea van ’t Zuid zetten de deuren open tijdens 14de Museumnacht

Goed nieuws voor wie de prachtige musea van het Antwerpse Zuid ook eens op een andere manier wil bezoeken. Komende zaterdag, 4 augustus, vindt voor de veertiende keer de Antwerpse Museumnacht plaats. Dan houden maar liefst 22 Antwerpse musea de hele nacht hun deuren open.

Op het Antwerpse Zuid kan je zo een nachtelijk bezoek brengen aan het Fotomuseum (FOMU), het M HKA en Cinema Zuid. Ook in de nabijgelegen BP-building van Léon Stynen en het Maurice Verbaet Center op de Mechelsesteenweg kan je een kijkje gaan nemen.

Affiche museumnacht 2018 Antwerpen
In sneltempo door de Antwerpse musea

Tijdens de museumnacht zijn er speedrondleidingen waarin je in sneltempo de hoogtepunten van het museum ontdekt. Je kan je ook inschrijven voor een fietstocht met gids langs verschillende musea. De afterparty vindt plaats in AMUZ, het muziekcentrum in de voormalige Sint-Augustinuskerk in de Kammenstraat.

Tickets voor de Museumnacht kosten 9 euro in voorverkoop. Een ticket geeft je tijdens het evenement toegang tot alle deelnemende musea. Nadien kan je je ticket gebruiken om één van de 22 musea ook eens in daglicht te bezoeken.

Alle activiteiten en expo’s vind je op www.museumnacht.be.

Gratis App voor Museumnacht

Weet je niet goed waar te beginnen? De Antwerp Museum App helpt je op weg: via de Museumnacht Tour gidst de app je langs de meest unieke kunstwerken die er in Antwerpen te vinden zijn. Van bekende werken tot minder bekende toppers. Je kan de app gratis downloaden via antwerpmuseumapp.com.