De meest innovatieve en creatieve kunstgalerie van Europa vind je op Nieuw Zuid

Op de Zwitserse kunstbeurs Art Basel, die vorige maand plaatsvond, heeft de Antwerpse Gallery Sofie Van de Velde de prestigieuze Innovation and Creativity Award gewonnen. Daarmee wordt de kunstgalerie gelauwerd als de meest innovatieve en creatieve Europese galerie van het moment.

Opening Kunstgallerie op Nieuw Zuid

De jury loofde Sofie Van de Velde voornamelijk voor haar creativiteit, haar inspirerend enthousiasme en haar gerichte manier van samenwerking met andere galerieën uit binnen- en buitenland.

Sofie Van de Velde opende haar galerie in 2013 in Antwerpen. In 2017 kwam er een tweede locatie bij, op het Antwerpse Nieuw Zuid. Die opende ze samen met Jason Poirier dit Caulier van PLUS-ONE Gallery.

Tweede Belgische kunstgalerie op de erelijst

De Federation of European Art Gallery Associations (FEAGA) reikte de European Gallery Awards al voor de veertiende keer uit. Toch is het pas de tweede keer dat een Belgische kunstgalerie in de prijzen valt. In 2007 ging de Zeno X Galerie met de prestigieuze award aan de haal.

De prijs is eerder symbolisch: voor deze veertiende editie creëerde de Oostenrijkse kunstenaar Leo Zogmayer een object met het opschrift “visible-invisible” (zichtbaar-onzichtbaar).