Trattoria Boretti opent nieuwe vestiging op Nieuw Zuid

Gezellig tafelen in Trattoria Boretti
(foto: Bart Lenaerts)

Liefhebbers van de betere Italiaanse keuken hebben 18 april allicht met stip aangeduid in hun agenda. Die dag opent Trattoria Boretti op Nieuw Zuid een gloednieuwe vestiging. De tweede in ons land, na Mechelen. “We zijn een casual dining concept”, legt zaakvoerster Caro Antson uit. “We focussen op gezelligheid en toegankelijkheid, maar maken geen compromissen als het op kwaliteit aankomt: bij ons enkel verse, pure ingrediënten.”

“We staan vooral bekend om onze versgemaakte pasta. Die bereiden we helemaal volgens eigen receptuur. Zonderen eieren, zodat de vegans ook kunnen genieten van onze gerechten. Heel wat klanten komen terug voor onze pasta Ragu alla Boretti, maar ik ben vooral fan van de lasagne. Overheerlijk!”

Deel van de Boretti-familie

Trattoria Boretti is een dochterbedrijf van het Italiaanse Boretti, dat al meer dan 25 jaar high-end keukenapparaten en buitenkeukens maakt. Boretti is een merk dat synoniem is voor Italiaans design en voor de Italiaanse culinaire levenswijze. Een smaakvolle filosofie die het sinds 2023 ook op een andere manier uitdraagt: toen opende het onder de noemer Trattoria Boretti haar eigen restaurantketen. Na Mechelen is Trattoria Boretti Nieuw Zuid de tweede telg in die nieuwe familie.

“Toen we hier de eerste keer toekwamen, zagen we meteen het potentieel”, aldus Antson. “Zowel van het pand als van de buurt. Nieuw Zuid is een stadsbuurt in volle ontwikkeling en elk jaar zie je de omgeving groeien. Ik ben ervan overtuigd dat dit wel eens heel snel de place to be kan worden. Wij vinden Nieuw Zuid zo fantastisch dat we hier zelf ook een appartement hebben gekocht.”

“We zijn enorm enthousiast om erin te vliegen en kennis te maken met de buren. We hopen dat die snel de weg naar ons zullen vinden.”

Trattoria Boretti is dagelijks open voor diner vanaf 17.30 uur. Op woensdag, donderdag en vrijdag kan je er al vroeger de benen onder tafel schuiven. Die dagen is het restaurant doorlopend open 12 tot 22 uur. Voor wie weinig tijd heeft, is pasta to go altijd een optie.

afbeelding van heerlijk eten in trattoria boretti