Sergio Herman opent takeaway op ’t Zuid

Het Museum voor Schone Kunsten blijft nog een tijdje dicht, maar wie van culinaire kunst houdt, moet beslist eens aan de overkant van de straat gaan piepen. Daar gooiden Sergio Herman en Syrco Bakker zopas de deuren open van hun meeneempop-up Deli.

In het tijdelijke takeoutrestaurant worden gerechten van Hermans bekende toprestaurants – PureC, Blueness, Frites Atelier, AIRRepublic – verkocht. Daarnaast vind je er vooral een brede selectie aan verse en lokale producten.

“De afgelopen intense periode heeft ons geïnspireerd om op een nieuwe manier te ondernemen”, zei Sergio Herman in een interview Het Laatste Nieuws. “FoodFest (zijn jaarlijkse foodevenement in Cadzand, nvdr) brengt al sinds 2015 een combinatie van food, drinks, music en talks en dat is éxact waar we met Deli op focussen. Deli is eveneens onze manier om een platform aan lokale boeren, merken en ondernemers te geven, door een brede selectie producten aan te bieden. Lokale producenten kregen door de huidige situatie terecht de nodige belangstelling de voorbije periode.”

Samenwerking met Boerentrots

Deli werkt samen met Boerentrots, een beweging die Vlamingen bewust wil maken van de boerenstiel. “Dat we elke dag vers, gezond en lekker kunnen eten, hebben we te danken aan onze Vlaamse boeren. Zij werken in weer en wind, op alle mogelijke en onmogelijke uren, om de smaken van het land tot bij ons te brengen”, aldus de organisatie.

Elke donderdagnamiddag ontvangt Deli een van de boeren waarmee het samenwerkt. Tijdens een informeel babbeltje kunnen de bezoekers vragen wat ze altijd al wilden weten over de land- en tuinbouw, en kunnen de boeren hen #Boerentrots maken op de stiel en al het moois en lekkers dat hier geproduceerd wordt.

Deli is open van woensdag tot en met zondag, telkens tussen 12u en 22u. Het menu vind je hier. Reserveren is niet mogelijk. Deli werkt enkel met walk-ins.