Nieuwe hotspot op Nieuw Zuid: Buur

Dat Nieuw Zuid een buurt is die nog volop in groei is, merk je onder andere aan het aantal restaurants: tot voor kort had je er behalve Barchel en de site van Plein Publiek nog niet zo gek veel. Twee van de mensen die daar op korte termijn verandering in willen brengen, zijn Robert en zijn vriendin Fanny. Ze openden zopas een gloednieuwe cadeauwinkel slash lunchplek op de Ledeganckkaai: Buur.

Buur: gezelligheid troef

Kernwoorden in het concept van Buur zijn ‘samen’, ‘gezellig’ en ‘vers’. Vandaar de uitnodigende, zachte kleuren in het interieur en de huiselijke zitkussens. “We willen onze klanten het idee geven dat ze bij de buren op de koffie komen”, legt Robert uit. “We zetten onze deur wagenwijd open voor iedereen.”

Het burenconcept laat zich niet alleen voelen in het interieur van de nieuwe zaak. Ook in wat er op je bord verschijnt (tip: proef zeker het zuurdesembrood met avocado en roomkaas. Heerlijk!) trekken Robert en Fanny de buurkaart. Buur werkt zo veel mogelijk met producten uit de regio. ” We zoeken actief naar mensen met een verhaal dat past bij het onze. Onze zuivel komt van boeren uit Kalmthout, waar we momenteel wonen. Ook onze vleeswaren komen van bij de slager in Achterbroek”, aldus Fanny.

Robert en Fanny hebben momenteel nog niet veel horeca-ervaring: hij is consultant in de banksector, zij is cardiologe. Toch voelden ze het beiden al een tijdje kriebelen om iets creatiefs te doen en een eigen zaak op te starten. Het idee voor Buur vonden ze naar eigen zeggen tijdens een trip naar Amsterdam. “In de gezellige winkelstraatjes van Amsterdam zijn kleine, knusse plekjes zoals het onze al een paar jaar erg populair. Daar vind je wel meer winkeltjes waar je iets lekkers en gezonds kan eten en tegelijkertijd ook leuke en originele cadeautjes kan shoppen. Het idee was dus al een tijdje aan het borrelen, maar we hadden de juiste plek nog niet gevonden. Tot we op Nieuw Zuid stootten. Inmiddels hebben we hier een appartement gekocht, zodat we echt een deel van deze buurt worden.”

Ook trek gekregen in een verse hap bij de buren? Of op zoek naar een origineel kerstcadeautje? Buur is elke weekdag geopend van 8u.30 tot 18u.30.