Een waardig afscheid voor echte Antwerpenaren

Een echte Antwerpenaar voelt zich verbonden met zijn Schelde. Hij staat ermee op en gaat ermee slapen. Inwoners van de Stad die aan hun stroom gehecht zijn, kunnen sinds kort ook de Schelde als hun laatste rustplaats kiezen.

Ter hoogte van de De Gerlachekaai en de Lakenstraat op het Antwerpse Zuid heeft de stad een rustige plek ingericht waar nabestaanden de as van hun dierbare kunnen toevertrouwen aan de Schelde. Geen begraafplaats, want je kan er geen gedenkplaatjes achterlaten, maar een plek waar je in alle rust afscheid kan nemen van je geliefde.

Je kan er niet zomaar naartoe om de assen uit te strooien. Je moet de site op voorhand reserveren. De reservatie kost je niets, maar zorgt er wel voor dat je in alle sereniteit afscheid kan nemen en niet met drie families staat te wachten. Bovendien houdt het systeem ook rekening met het waterpeil: enkel bij hoogtij kan je een afscheidsmoment inplannen.

Om vervuiling van de Schelde tegen te gaan, vraagt de stad dat je enkel met een biologisch afbreekbare zee-urne werkt. Op de site vind je een eenvoudig kantelsysteem waarmee je die te water kan laten.

Meer info? Neem een kijkje op antwerpen.be/Afscheidaandeschelde.