Le Petit Deli opent de deuren in Schelde 21

Foto van Johan Tisson in Le Petit Deli
Goed nieuws voor de bewoners van Schelde 21, want de unieke residentie heeft sinds kort haar langverwachte brasserie. Le Petit Deli, zo heet de gloednieuwe zaak, is een gezellige bistro met een Frans-Belgisch menu. Zaakvoerder Johan Tisson mikt onomwonden op betaalbaar, vers én lekker.

“De naam Le Petit Deli komt van delicieus,” aldus Tisson. “De kleine lekker, maar in het Frans klinkt het veel beter. Ik wil van Le Petit Deli op korte termijn een gezellige plek maken waar iedereen zich welkom voelt. Een plek waar je snel iets kan drinken, maar tegelijkertijd uitgebreid kan tafelen. Onze ambitie is om mensen gelukkig te maken met wat we doen.”

Hoe ben je hier terechtgekomen?

“Via vrienden hoorde ik dat Schelde 21 op zoek was naar een uitbater voor het restaurant. Ik was al verliefd op de buurt, en toen ik ook het prachtige gebouw leerde kennen, heb ik geen seconde getwijfeld. Nieuw Zuid is de nieuwste buurt in, wat mij betreft, de mooiste stad van de wereld. Ik ben blij dat ik in zo’n kader mijn ding kan doen. Ik ben geboren en getogen in de horeca en al van jongs af aan droomde ik van een eigen zaak. Na vele jaren ervaring op te doen in verschillende horecabedrijven, zet ik nu – op mijn eenenveertigste – eindelijk de stap. De goesting om er iets moois van te maken is groot. En de energie ook!”

Wat wordt de signature dish van Le Petit Deli?

“Wie voor het eerst bij ons komt eten, raad ik onze salade ‘Le Petit Deli’ aan. Ik ga je niet verklappen wat erin zit. Dat moet je maar komen proeven.” (lacht)

Hoe zijn de eerste reacties van de bewoners?

“Heel goed. Al voor de opening hadden we twee ontmoetingsmomenten. Tijdens een eerste moment hebben we onze plannen uitgelegd en de eerste vrijdag van juli, vlak voor de opening, hebben we een aperitiefmoment georganiseerd om elkaar te leren kennen. Spannende moment, want we wilden absoluut een goede indruk maken. Achteraf kregen we heel veel positieve reacties. Stuk voor stuk oprechte en lieve mensen. Zodra we up and running zijn met de zaak gaan we ook iets speciaals doen voor de bewoners. We zijn volop bezig met de activiteitenkalender, maar daarover later meer.”

Iets om naar uit te kijken dus. Bedankt voor het gesprek en succes met de nieuwe zaak.

Le Petit Deli bevindt zich op de benedenverdieping van residentie Schelde 21 en is elke weekdag geopend vanaf 11.30 uur. De brasserie is voor iedereen toegankelijk.

Foto van lunch in Le Petit Deli: zeebaars met ratatouille
Zeebaars met ratatouille