Kom jij naar het buurtfeest van Nieuw Zuid op 2 september?

Op zaterdag 2 september wordt het gezellig druk op het Panamarenkoplein, het centrale plein van de buurt. Die dag houdt Triple Living haar maandelijkse boekenmarkt De Lettermarkt én organiseert het buurtcomité haar tweede grote buurtfeest.

“Het eerste buurtfeest vorig jaar heeft mijn verwachtingen overtroffen”, zegt Viviane Cammers, voorzitster van het buurtcomité, “Het was fantastisch. Ik denk dat er verspreid over de dag zo’n 250 tot 300 buurtbewoners opgedaagd zijn. De sfeer zat goed. We hadden een geweldige DJ, een leuke inrichting op het plein en een goeie drankenstand. En ik denk dat bakkerij Dellafaille, die toen ook net open was, het ook een succes vond. Hij moest een uur vroeger de deuren sluiten omdat alles uitverkocht was.”

Nieuw Zuid wordt gezellige community

Cammers kreeg na het buurtfeest vorig jaar heel wat enthousiaste reacties. Zowel van mensen die er waren en het leuk vonden, maar ook van buurtbewoners die er niet bij konden zijn. “Ik werd zelfs aangesproken bij de bakker. Dat is fijn. Weet je, ik ben heel graag onder de mensen. Ik doe niets liever dan hier rondwandelen en met de buurtbewoners babbelen. Ik hou ervan om mensen in gezelligheid bij elkaar te brengen zodat ze samen een leuke tijd kunnen beleven. Als je zoiets doet en je merkt dat het door zo veel mensen gedragen wordt, dan doet dat deugd.”

“Een buurt heeft leven nodig. Nieuw Zuid heeft alles wat er nodig is om een gezellige community te worden, alleen moet iemand het vuur aan de lont steken. Ik speelde als kind voortdurend op straat met de kindjes uit de buurt. Dat zie je vandaag de dag bijna niet meer, maar hier op Nieuw Zuid kan het wel. Hier is het veilig en zijn er nauwelijks auto’s. Stel je voor dat de kinderen van Nieuw Zuid tikkertje spelen op het Panamarenkoplein of verstoppertje in het park. Dat zou toch fijn zijn?”

Buurtfeest in samenwerking met de ondernemers van Nieuw Zuid

Het buurtfeest op zaterdag 2 september vindt plaats op het Panamarenkoplein, van 14 uur tot 20 uur. Het overlapt dus gedeeltelijk met de maandelijkse Lettermarkt, die tot 16 uur open is. “We zorgen voor tonnen kinderanimatie en in samenwerking met een aantal ondernemers uit de buurt, voorzien we heel wat lekkers. Le Petit Deli zorgt voor koude gerechten, Dellafaille is van de partij met koffiekoeken en warme dranken, Scheldeman zorgt voor de aperitief en broodjesbar Smakelijk brengt broodjes en dranken mee. Daarnaast is er ook nog een hotdogkraam en serveert Bahamas Ijs ijsjes en wafels.”

Het buurtfeest van Nieuw Zuid vindt plaats op zaterdag 2 september 2023, van 14 uur tot 20 uur. De Lettermarkt is op dezelfde dag open van 10 uur tot 16 uur. Beide evenementen worden op het centrale Panamarenkoplein gehouden.