Kunstendag voor Kinderen op ’t Zuid? Dit staat je te wachten.

Op zondag 18 november vindt in heel Vlaanderen de zevende Kunstendag voor Kinderen plaats. Ook in het Antwerpse Zuid kan je op heel wat plekken met het ganse gezin van kunst genieten.

De Kunstendag voor Kinderen is een inititief van de minister van Cultuur en wordt elk jaar op de derde zondag van november georganiseerd door het departement Cultuur, Jeugd en Media. In heel Vlaanderen kan je deelnemen aan activiteiten voor jonge en iets oudere kinderen, tot twaalf jaar. Je kan voorstellingen bijwonen, je laten rondleiden of aan een workshop meedoen. Werkelijk alle kunsten komen aan bod: theater, film, muziek, dans, architectuur, literatuur, beeldende kunst en combinaties daarvan.

Gele bollen en groene vierkanten in het M HKA

In het M HKA is het elke zondag familiedag, maar op 18 november nog net dat tikkeltje meer. Naast de creatieve activiteiten in het Salon en de zondagse rondleiding voor jong en oud, houdt die dag ook de Massage-Collage van Katrien Oosterlinck halt in het museum. Verwacht je aan een explosie van kleuren en vormen.

Inschrijven voor deze installatie voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud is gratis, maar wel verplicht.

Er is in het M HKA ook aan de allerkleinsten gedacht: voor het eerst organiseert het museum een interactieve rondleiding ouders met kinderen tussen 6 maanden en 2,5 jaar. Daarin staat de band tussen ouders en kind centraal én de kennismaking met hedendaagse kunst.

Wie van al het kunst kijken honger krijgt, kan zich in het M HKAFE op een berg pannenkoeken gooien.

Kunstendag voor Kinderen in het FroeFroe-atelier

Ook bij Theater FroeFroe in de Namenstraat staat er op de Kunstendag voor Kinderen heel wat te gebeuren. Kinderen vanaf 6 jaar mogen er een kijkje nemen in het atelier waar onder andere Kamiel van Kaatje en Bumba gemaakt werden. Ze krijgen er een korte rondleiding met demonstraties van poppentechnieken.

Om 13u30, 15u en 16u30 is er een tryout van de nieuwste FroeFroe-voorstelling voor peuters: ‘Watjes’. In de voorstelling van Jan Maillard (Bumba) ontmoeten 2 clowns elkaar terwijl ze op reis zijn met hun rondreizend theater. De zogenaamde Watjes spelen graag met vormen en hebben een voorliefde voor bollen.

Kleurrijk en verrassend theater voor kinderen vanaf 3 jaar.