De beste cocktailbar van het land vind je op ’t Antwerpse Zuid

Op zijn website noemt Bar Burbure zichzelf ‘not just another cocktailbar’. Dat is ook de makers van de bekende Gault&Milliau Gids opgevallen. In de nieuwe editie, die nu in de winkelrekken ligt, wordt de bar omschreven als “een gesofisticeerde en urban chic pleisterplaats”.

Voor het eerst brengt de geroemde culinaire gids een extra katern ‘great cocktail bars in Belgium’ uit. Daarin is een opvallende plek gereserveerd voor de Antwerpse bar van Jurgen Lijcops. Samen met Botanical by Alphonse in Namen en La Pharmacie Anglaise in Brussel mag Bar Burbure zich een jaar lang de beste cocktailbar van het land noemen.

Volgens Gault&Millau is Bar Burbure “een chic maar gezellig aanmeerpunt dat evenveel aan Milaan als aan Londen of New York doet denken. Onthaal, service en aandacht voor de afwerking van de cocktails zijn van uitzonderlijk niveau.”

Dat de cocktailbar zo in de smaak valt, hoeft overigens niet te verwonderen, want eigenaar Jurgen Lijcops is niet de minste. De Limburgse sommelier en cocktailkenner werd al twee keer geselecteerd als Beste Sommelier van het land en Gault&Millau riep hem ook al eens uit tot Beste Gastheer van België. Zijn restaurant aan de overkant van de straat, The Glorious, waar Jurgen Van Raes chef is, werd door Gault&Millau bekroond met 15,5/20.