Maju, de gezondste buurtwinkel van ’t Zuid

Eat good, Feel good: zo luidt de slogan van Maju. De foodbar en buurtwinkel opende begin september de deuren op de Antwerpse De Gerlachekaai, vlakbij Nieuw Zuid, en verrast zijn klanten met eerlijke en gezonde voeding.

Een gezond alternatief voor elke maaltijd

Maju is naar eigen zeggen ontstaan uit een ‘urban blend’ van foodlovers, chef-koks, voedingsdeskundigen en natuurgenezers. De zaak staat voor pure en versgeperste sapjes, heerlijke smoothies, gezonde salades, soepen en fruit bowls. Op die manier wil Maju haar klanten een gezond alternatief bieden voor elke maaltijd of elk tussendoortje. Groenten, fruit, kruiden, wortels, noten, zaden, superfoods en voedingssupplementen zijn de centrale ingrediënten in alle bereidingen.

De focus ligt op eerlijke, biologische, lokale, pure en ethisch verantwoorde producten. Zo haalt uitbaatster Alicia Jones haar eieren bij een boer in Malle en levert een imker uit Brasschaat haar honing.

Maju gaat voor zero waste

“Tegen 2020 wil ik volledig ecologisch werken”, legt ze uit. “Ik wil zelf zero waste nastreven, maar het ook aanmoedigen bij mijn klanten, onder andere door recycleerbaar materiaal te gebruiken.”

“Ik geloof dat elke inspanning, hoe groot of hoe klein ook, een positieve impact heeft op mens en planeet. Daarom probeer ik wilde, lokale, glutenvrije, ethisch geproduceerde, seizoensgebonden en plantaardige ingrediënten van de natuur te integreren in ons drukke leven. Ik streef ernaar om de producten met intacte voedingswaarden op elk bord te serveren.”

Maju is elke weekdag al om half acht open. Wie houdt van gezonde slaatjes of een lekker ontbijt, moet er beslist eens binnenwandelen. De eigenares, die haar zaak vernoemde naar haar twee guitige kinderen Marcel en Jules, verwelkomt je met open armen.