Hotspot vlakbij Nieuw Zuid: de Blikfabriek

In Coronaloze tijden hadden we je stante pede en als de flitsende bliksem naar de geweldige Blikfabriek gestuurd. Nu doen we dat uiteraard niet en raden we je aan om in je bubbel te blijven en voorzichtig te zijn. Met de vette voetnoot dat de Blikfabriek een absolute must is voor wanneer deze vervloekte pandemische tijden achter de rug zijn. Eentje om te onthouden, zullen we maar zeggen…

Op een boogscheut van de Hobokense polder en pal in het midden tussen Nieuw Zuid en Hoboken centrum vind je de Blikfabriek. Een oude fabriek van de vroegere industriële Crown-site, die werd omgetoverd tot een fantastische, socio-culturele hotspot. Een plek waar creatievelingen thuis zijn, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, bouwen en experimenteren, maar waar ook ouders de nodige rust en ontspanning vinden.

Voor ieder wat wils

Een greep uit het eclectische aanbod… Voor sportievelingen zijn er het gigantische skatepark, een avonturenpark in de hoogte en verschillende indoorvoetbal- en padelvelden. Cultuurminnaars kunnen hun hart ophalen in de verschillende kunstenaarsateliers. Of ze nemen een kijkje bij de plaatselijke glasblazer of bij de creatieve bouwers in het hout- en staalatelier. In de dansstudio worden zumba- en flamencolessen gegeven en er is een opnamestudio voor beginnende muzikanten. Ook De Kringwinkel heeft er een vestiging.

Gezellig terrassen bij Cantin

Kers op de taart is ongetwijfeld de zonovergoten binnenkoer. Je vindt er groene heuvels en tunnels, een winterwatertuin en een gestrande sloep aan het kleinste strand van België. Het kloppende hart van de Blikfabriek is buurtcafé Cantin, met een heerlijke Oosters getinte keuken.

Leuk extraatje voor de koffieliefhebbers onder ons: de Blikfabriek is ook de thuishaven van Andy Roasters. Dat is de koffiebranderij van Dave Haesen en Jacob Priggen, het duo achter de populaire koffiebar Butcher’s Coffee in de Kasteelstraat op ’t Zuid.