Gezellige zomerwandelingen op ’t Zuid

Goed nieuws voor wie de buurt wat beter wil leren kennen: op 3 en 12 september nemen de stadsgidsen je mee langs enkele minder bekende maar niettemin prachtige pleintjes van de stad, waaronder de Bolivarplaats aan het justitiepaleis en de vernieuwde Scheldekaaien.

De ontdekkingswandelingen duren amper 50 minuten en kosten slechts 5 euro. Wie zich heel avontuurlijk voelt, kan de twee wandelingen combineren.Het spreekt voor zich dat je voor of na de wandeling kan uitrusten op één van de vele terrasjes in de buurt. Zo help je ook nog eens de plaatselijke horeca.

Wandeling langs de Bolivarplaats

(foto: Visit Antwerpen – Frederik Beyens)

Tijdens de wandeling op de Bolivarplaats ontdek je alles over het justitiepaleis, het vroegere Zuidstation en het Zuidkasteel, dat in de zestiende eeuw door de Hertog Van Alva werd gebouwd als dwangburcht om de Antwerpse bevolking onder de knoet te houden.

De wandeling begint aan het beeld van Jan De Lichte, dat voor het justitiepaleis staat. Inschrijven voor de wandeling op 3 of 12 september kan je op de site van Visit Antwerpen.

De vernieuwde Scheldekaaien: beste publieke ruimte van Vlaanderen

De wandeling langs de vernieuwde Scheldekaaien start op het kruispunt van de Ledeganckkaai en de Namenstraat, waar ’t Zuid en Nieuw Zuid elkaar ontmoeten. Samen met de stadsgids ontdek je de prachtige wandelpromenade die op korte tijd heel populair is geworden bij de Antwerpenaren.

Het zal je tijdens de wandeling niet verwonderen dat de heraangelegde Scheldekaaien in juni van dit jaar van Infopunt Publieke Ruimte de prijs voor beste publieke ruimte kregen.

Ook deze wandelingen hebben plaats op 3 en 12 september. Inschrijven doe je opnieuw op de site van Visit Antwerpen.

Voor de volledigheid: ook elders in de stad organiseren de stadsgidsen gezellige wandelingen langs verborgen parels van pleinen. Op Visit Antwerpen vind je het volledige aanbod.