Aanrader: 8 eetadresjes op ’t Zuid

Tafel met eten en drinken

’t Zuid staat met haar vele restaurantjes, designerwinkels en pop-ups bekend als de hipste wijk van ’t Stad. Wij zochten de leukste eetplekjes voor je uit, op wandelafstand van Nieuw Zuid.

1. Tinsel

Tinsel opent de deuren al om 8u30, zodat bewoners, shophouders en studenten er hun dag kunnen starten met een verse kop koffie of een lekkere hap bio-energie. Je kan er ook heerlijk uitgebreid brunchen. Let wel, vol is vol, reserveren is niet mogelijk.

2. Finjan

Finjan is niet de standaard pitazaak, maar een restaurant dat het Midden-Oosten op je bord brengt. Elk gerecht wordt vergezeld van huisbereide sausjes en ook vegetariërs krijgen hier een uitgebreide keuze voorgeschoteld.

3. L’épicerie du Cirque

Sterrenjagers belanden als vanzelf in dit exclusieve eetadresje. Een beperkte kaart, maar oh zo lekker. In hun winkeltje Comptoir naast hun restaurant kan je hun delicatessen ook kopen. Meer info over L’épicerie du Cirque vind je hier.

4. Yam Thai

Het populaire Thaise restaurant Yam Thai biedt een uitgebreide kaart met Thaise Streetfood. Het eten wordt bereid door gespecialiseerde Thaise koks. In de zomer kan je genieten op het uitgebreide terras.

5. Trattoria I Famosi

Bij Trattoria I Famosi lonken Italiaanse acteurs uit de jaren 50 – 60 in zwart-wit aan de muur. De Romeinse chef Fabio Gambone en zijn team bieden de Italiaanse keuken aan, vergezeld met een uitstekend glas wijn.

6. Izumi

Izumi staat bekend als de betere sushizaak van ’t Stad en is gelegen naast het Museum van Schone Kunsten. Het menu bestaat uit een reeks specialere Japanse gerechten. Voor de culinaire durvers staat er overheerlijke ankimo op het menu, beter bekend als vissenlever.

7. Puur Personal Cooking

Puur Personal Cooking is een uniek concept. Steven De Smedt is niet enkel eigenaar van het restaurant, maar tegelijk ook gastheer én chef. Hij werkt met een vast 4-gangenmenu, maar houdt steeds alternatieven achter de hand voor mensen die bepaalde ingrediënten niet lusten.

8. Le John

Last but not least: Le John. Hier eet je kwaliteitsvolle gerechten aan betaalbare prijzen in een decor van de jaren ’70. Met overheerlijke oesters en een uitgebreide wijnkaart is Le John ook een uitstekende setting voor een romantische date night.