Zondaguitstap? Neem een kijkje op Lambermontmartre.

U hebt het vorige maand misschien gemist, maar Lambermontmartre fleurt ook dit jaar het zomerse Antwerpen op. Elke laatste zondag van de maand tovert de vzw Les Artistes het Lambermontplein om tot één van de grootste openlucht schildersmarkten van Europa. En dat doet de vereniging nog tot en met eind september.

Tijdens het creatieve Lambermontmartre tonen plaatselijke schilders, tekenaars en fotografen hun werk met veel trots aan een groot publiek. Verwacht je aan een gezellige buurtmarkt met honderden exposanten, sfeervolle optredens, een Franse broodjesbar en een zuiders café. Een stukje van het Parijse Montmartre in de Koekenstad, quoi.

Ook aan de kleinsten wordt er gedacht: zij kunnen een creatieve schilderworkshop volgen bij Teresa.

Gratis optredens op Lambermontmartre

Naar jaarlijkse gewoonte zet Lambermontmartre ook in 2019 met gratis optredens de oude Franse muziek en de grote zigeunerswingbands in de kijker. Nu zondag 28 juli is er een optreden van Panville, een toptrio dat helemaal uit het hoge noorden naar Lambertmontmartre afzakt. In augustus en september treden ook Jazzigane en Les Croque-Notes op.

Lambertmontmartre vindt elke laatste zondag van de maand plaats op het Lambertmontplein: 30 juni 2019, 28 juli 2019, 25 augustus 2019 en 29 september 2019.