Opus Sedici geeft intiem barokconcert in Le Petit Déli

(foto: Het Muzische Huis)

Liefhebbers van klassieke muziek, spits uw oren: op zaterdag 18 mei om 15 uur treedt Opus Sedici op in onze buurt. Tijdens een concert in Le Petit Déli serveert het klassieke duo voornamelijk Italiaanse pareltjes uit de Barokmuziek. Spek voor de bek van muzikale fijnproevers.

Het duo Opus Sedici bestaat uit twee jonge, getalenteerde professionele barok-muzikanten: violiste Malú Pomares Lima, een Cubaanse die in Antwerpen woont, en de Tsjechische Theorbe-speelster Katerina Manáková uit Leuven. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens hun studies aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. De afdeling Oude Muziek daar staat wereldwijd bekend als één van de belangrijkste opleidingen in zijn soort.

De naam van de groep is geïnspireerd op de Opus 16-sonates van Isabella Leonarda (1620-1703), een Ursulinen-non die haar hele volwassen leven doorbracht in een klooster in Italië. Leonarda, een zeer productieve componiste, publiceerde tijdens haar lange leven bijna tweehonderd composities. De meeste zijn vocale werken, maar in 1693 publiceerde ze haar “Sonate à 1. 2. 3. e 4. Istromenti”, een verzameling van twaalf sonates voor viool en continuo. Het zijn de eerste sonates die door een vrouw zijn uitgegeven.

Het concert vindt plaats op 18 mei, om 15 uur, in Le Petit Déli (Ledeganckkaai 21, Antwerpen). Plekje reserveren? Stuur dan snel een mail naar hetmuzischehuis@telenet.be. Tickets kosten 10 euro per stuk (of 5 euro aan sociaal tarief).