Museumnacht 2019: dit mag je niet missen op ’t Zuid!

Komende zaterdag, 3 augustus, openen zo’n 20 musea in heel de stad ’s avonds hun deuren voor de vijftiende editie van de Museumnacht. Naar jaarlijkse traditie valt er op en rond ’t Zuid heel wat te beleven. Deze activiteiten mag je niet missen.

FOMU: foto op de maan

In het Fotomuseum kan je zelf aan de slag. In de zogenaamde ‘Moon Photobooth’ treed je in de voetsporen van Neil Armstrong. Exact 50 jaar geleden zette hij als eerste mens voet op de maan en sprak hij de gevleugelde woorden “One small step for man, one giant leap for mankind”. In het FOMU kan ook jij je vlag (die je in de make shop zelf maakt) op de maan achterlaten met een geniale quote. Oefenen maar!

Als herinnering aan jouw moment op de maan krijg je een leuke foto mee naar huis.

De perfecte tattoo in het M HKA

Heb je altijd al een tattoo gewild, maar durf je de stap niet te zetten? Heb je misschien het juiste ontwerp nog niet gevonden? Rep je dan tijdens de Museumnacht naar het M HKA en word er ondergedompeld in een wereld van tattoo-ideeën. Na je inspiratietocht kan je er zelf aan de slag met pen, inkt en zelfs plaktattoos.

Niet overtuigd van je capaciteiten als tattoo artist? Laat je bijstaan door de tattoo-expert in het museum.

Error 404: Expo Not Found

In deze verborgen expo van AmuseeVous mag je je verwachten aan kunst op onverwachte plaatsen. Verspreid over verschillende musea zoals het M HKA, het MAS en het Letterenhuis, stellen jonge, opkomende kunstenaars hun werk tentoon op plekken waar je het helemaal niet verwacht. Van kleine schilderijen in de lockers tot sculpturen in de lift en performances op de toiletten: deze zoektocht brengt op je de meest atypische plekken in een museum en blaast je zonder enige twijfel omver.

Benieuwd naar meer? Pik de flyer op aan het onthaal van het M HKA (of een van de andere deelnemende musea) en start je zoektocht.