De Lettermarkt maakt zich klaar voor tweede editie

De eerste Lettermarkt lijkt nog maar net voorbij of de tweede editie staat al voor de deur: op zondag 7 november vindt er opnieuw een supergezellige boekenmarkt plaats op het Panamarenkoplein op Nieuw Zuid.

Verwacht je aan meer van hetzelfde, maar hopelijk ook aan beter weer. De eerste editie, op zondag 3 oktober, kreeg immers flink wat regen te verduren. “Dat was voorspeld”, legt Esa van den Heuvel van organisator Triple Living uit, “dus hadden we tentjes voorzien. Toch speelde het weer ons duidelijk parten. Wie gaat er nu graag tussen boeken en platen snuisteren als het de hele dag regent? Ondanks de gure weersvoorspellingen waren er een tiental standhouders opgedaagd en die hebben volgens mij toch een goede zaak gedaan. Eén van onze collega’s had een standje met boeken en die heeft er zeker 25 verkocht.”

 

Wie aan het eind van de dag zijn onverkochte boeken niet opnieuw mee naar huis wilde nemen, werd overigens geholpen door de mensen van Circuit. Zij namen alle onverkochte boeken over.

Tijdens de eerste editie had organisator Triple Living niet enkel voor beschutting tegen de regen gezorgd. Er was ook een champagnekraam, waar de aanwezigen gezellig konden genieten van een glaasje bubbels. “Die zal er ook tijdens de tweede editie zijn”, aldus van den Heuvel. “We willen er immers niet alleen zijn voor de die hard boekenfans. Ook wie een gezellig uitje op zondagmiddag zoekt, kan hier terecht. Een wandeling langs de kaaien of door de straten van Nieuw Zuid? Sluit ze gerust af met een glas op de Lettermarkt.”

 

De tweede editie van De Lettermarkt vindt plaats op 7 november, van 10u tot en met 16u.