Pasfoundation organiseert een kunstige rondleiding door Nieuw Zuid

Op zondag 26 september organiseerden Triple Living en de Private Art Support Foundation, kortweg Pasfoundation, een kunstige rondleiding door de straten van Nieuw Zuid. Zo wilden ze kunstliefhebbers en ondernemers samenbrengen en hen tijdens een inspirerende namiddag met elkaar laten connecteren.

Pasfoundation brengt kunst dichter bij de mensen én brengt bedrijfsmensen graag samen rond kunst. Vanuit de idee dat kunst van de wereld een mooiere plek kan maken, verzamelt, behoudt en ontsluit Pasfoundation kunstwerken van toonaangevende Belgische kunstenaars. Ze doet dat dankzij de steun van haar partners. Stuk voor stuk bedrijven met een hart voor kunst en/of oprechte aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.  Triple Living is één van die partners die het Pasfoundation Fonds van de Koning Boudewijnstichting steunen. Samen met Pasfoundation ijvert Triple Living voor kunstbehoud en zet het Belgische kunst te kijk in de kantoren.

(foto: Juul Voets)

Van Sofie Van de Velde naar Triple Living

De aftrap van de kunstige middag werd gegeven in de kunstgalerij van Sofie Van de Velde. Zij is niet alleen voorzitter van de Europese Federatie voor kunstgalerijen, maar ook bestuurder bij Pasfoundation. Vervolgens leidde Tanguy Ottomer het gezelschap via de Everyday Gallery van Boris Devis langs de architecturale parels van Nieuw Zuid tot in de kantoren van Triple Living. Behalve een indrukwekkende maquette van de wijk is daar ook kunst van onder meer Willy De Sauter uit de Pasfoundation-collectie te bewonderen. Na een boeiende introductie in de wondere wereld van Russische hedendaagse kunst door Nadya Kotova en een rondleiding in de Keteleer Gallery eindigde de middag vol kunst, verbeelding en architectuur in Veilinghuis Bernaerts.

Ook eens proeven van de kunstige partnerbijeenkomsten van Pasfoundation? Op 22 oktober staat de volgende editie op het programma. Meer info krijg je via sylvie@pasfoundation.be en op de website van de Pasfoundation.

(foto: Juul Voets)