Gratis stadsfestival Zuiderburen viert vijfde editie

Het gratis stadsfestival Zuiderburen viert zijn houten jubileum: volgend weekend vindt alweer de vijfde editie van het swingende buurtfestival plaats. Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september kan je op de Leopold de Waelplaats op ’t Zuid opnieuw terecht voor lekkere hapjes en drankjes, leuke deuntjes en flink wat zomerse gezelligheid.

foto van het Zuiderburen-festival op het plein voor het KMSKA
Zuiderburen-festival op het plein voor het KMSKA (foto: Zuiderburen)

Op vrijdag wordt de afterwork al vanaf 16u op gang getrapt met optredens van onder meer Kurkdroog en Omdat Het Kan Soundsystem feat. Average Rob. Zaterdag passeren onder andere Phill Da Cunha en The Magician – jawel, die van de Lykke Li-remix – op het hoofdpodium. Op zondag is, net zoals vorig jaar, Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig van de partij.

Ook op de food court van Zuiderburen kom je trouwens voornamelijk gevestigde waarden tegen. Finjan, Tartino, Charlie’s en The Butcher’s Store zorgen ervoor dat je op geen enkel moment honger moet lijden.

Wie het weekend graag actief doorbrengt, kan zich aansluiten bij de ochtend workouts op zaterdag en zondag of kan een gooi doen naar de overwinning in het jaarlijkse petanquetornooi. Voor de activiteiten kan je wel beter op voorhand inschrijven, want de plaatsen zijn beperkt.

Helemaal overtuigd? Tot volgende week op het plein voor het KMSKA.