BK Wielrennen op Nieuw Zuid

© stad Antwerpen

Philippe Gilbert op de Grote Markt te Antwerpen

Komende zondag vindt na 11 jaar het BK wielrennen opnieuw plaats in onze geliefde stad. BK Winnaar 2016 Philippe Gilbert is ook van de partij om zijn titel te verdedigen. Zaterdag krijgen wielerliefhebbers de kans om enkele mooie parcours te rijden tijdens de Belgian Cycling Championship Happening. 

Op zondag 25 juni strijden zowel de vrouwelijke als de mannelijke profs om de titel van het BK wielrennen. De start is voorzien aan de Grote Markt en eindigt op de Desguinlei. De vrouwen zullen 6 x 17 km rijden wat goed is voor 102 km en starten om 8u ’s morgens. De mannen rijden 14 x 17 km, wat goed is voor 238 km en starten om 11u45.

Het parcours

Het parcours van BK wielrennen komt via verschillende ijkpunten in Antwerpen. Zo passeer je het Olympisch zwembad Wezenberg en het Schoonselhof. Op weg naar de finish passeren de renners ook nog langs het vlinderpaleis, aan nieuwe stadsbuurt Nieuw Zuid.

Belgian Cycling Championship Happening

Op zaterdag 24 juni kunnen wielerfans zich uitleven op de Belgian Cycling Championship happening. Deelnemers kunnen kiezen tussen 3 parcours van 55, 90 of 120 kilometer. Het start- en eindpunt bevindt zich aan het gloednieuwe Havenhuis op het Zaha Hadidplein. Inschrijven kan online of ter plaatse op de dag zelf.

4 fanzones

De wedstrijd staat overigens volledig in teken van zijn supporters. Zo zijn er 4 verschillende fanzones voorzien, met bijhorende randanimatie en catering. Op deze locaties kan je de koers ook op groot scherm volgen. Op ’t Zuid bevinden zich ook enkele fanzones. Zo bevindt de grootste fanzone zich op de Gedempte Zuiderdokken. Daarnaast organiseert wielerclub WTC twintigachtien een animatiezone in de Pacificatiestraat.

Meer info over het BK wielrennen vind je hier.