Spaces opent duurzame kantoorruimte in ZICHT

foto van Spaces Nieuw Zuid
Spaces Nieuw Zuid opende zopas de deuren

Brussel, Zürich, New York, Rio De Janeiro, Johannesburg, Singapore en Sydney. Het zijn maar enkele van de vele honderden plaatsen waar je een Spaces-coworkingplek vindt. Sinds deze maand kan je ook Nieuw Zuid aan het indrukwekkende lijstje toevoegen, want het wereldwijde concern opende in ZICHT een gloednieuwe en duurzame coworkingspace met kantoorruimtes en vergaderzalen: Spaces Nieuw Zuid.

Focus op duurzaamheid en werkcomfort

Spaces Nieuw Zuid beschikt over een groendak en zonnepanelen, en is volledig geïsoleerd volgens de recentste normen. De kantoorruimte heeft ook klimaatplafonds voor een optimale temperatuurregeling en dankzij de vraaggestuurde ventilatie worden alle ruimtes op een slimme manier geventileerd. De kantoren baden bovendien in daglicht, wat niet enkel aangenaam is voor wie er aan het werk is, maar het zorgt er ook voor dat er minder nood is aan extra verlichting. In de ondergrondse parkeergarage zijn er oplaadpunten voor elektrische wagens.

Aan de buitenkant is het gebouw voorzien van een wadisysteem. Dat zorgt ervoor dat regenwater niet verdwijnt in de riolering. Via beplante greppels wordt het afgeleid naar de wadi’s in het park, waar het maximaal kan infiltreren in de grond. Zo levert het gebouw een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit in de buurt.

Interieurfoto van Spaces Nieuw Zuid
Spaces Nieuw Zuid, dat is gezellig en duurzaam coworken

Nood aan moderne kantoorgebouwen

Stad Antwerpen kampt met een tekort aan nieuwe, moderne kantoorgebouwen. Uit berekeningen van vastgoedexpert JJL blijkt immers dat 53% van de kantoren in Antwerpen ouder is dan 15 jaar en dringend aan renovatie toe is willen ze voldoen aan de hedendaagse standaarden.  “Duurzaamheid en energie-efficiëntie worden voor bedrijven belangrijker dan ooit,” verklaart William Willems, General Manager IWG België & Luxemburg, de groep achter Spaces. “We zijn dan ook blij dat we op deze manier het beperkte  aanbod aan duurzame en moderne kantoorgebouwen in Antwerpen kunnen uitbreiden. Er is in de Koekenstad enorm veel vraag naar flexibele werkruimtes. Locaties zitten sinds begin dit jaar volledig vol. Dat zal met de sterke groei van hybride werken alleen maar toenemen.”

Spaces Nieuw Zuid is open van maandag tot vrijdag, van 8u30 tot 18u.