Circuit verhuist in juni naar Palazzo Verde

Circuit, de circulaire belevings- en ontmoetingsplaats van De Kringwinkel Antwerpen, verhuist naar een nieuwe, vaste stek. En die ligt gelukkig niet zo ver van de oude.

Vanaf juni vind je Circuit namelijk in Palazzo Verde, het veelbesproken en langverwachte gebouw van de Italiaanse toparchitect Stefano Boeri. Dat wordt tegen de tweede helft van de maand opgeleverd. Circuit opent op de benedenverdieping een gloednieuwe en visueel indrukwekkende circulaire concept store met bar, zeven units (winkels en ateliers) en ruimte voor kleinschalige activiteiten en evenementen. Alles staat er in het teken van recycling en upcycling, maar bovenal ook van ontmoeting, beleving en community.

Het nieuw Circuit wordt een plaats waar buurtbewoners en bezoekers even kunnen binnenspringen of wat langer kunnen blijven hangen om deel te nemen aan een workshop, een lezing of debat bij te wonen of om deel te nemen aan een van de andere culturele activiteiten. In de herstelateliers worden je fiets of favoriete kledingstuk terug als nieuw gemaakt.

Dat de containers op Circulair Zuid maar tijdelijk waren, dat was van meet af aan het plan. “Het terrein van Circulair Zuid ligt op de werf van Nieuw Zuid”, legt Kristof Schellekens van Triple Living uit. “Vroeg of laat zouden de containers plaats moeten maken voor de uitbreiding van Nieuw Zuid.”

Circuit is dus niet de enige die verhuist. Ook Plein Publiek krijgt een meer permanente landingslaats, amper een kilometer verder. Het strijkt weldra neer op het klimaatneutrale bedrijventerrein Blue Gate Antwerp, vlak naast de site van Nieuw Zuid. Feestvierders zullen dus niet veel verder moeten fietsen dan voorheen.

“We willen van de nieuwe locatie de meest circulaire gebiedsontwikkeling van Vlaanderen maken”, klinkt het bij Plein Publiek. Op de nieuwe locatie komt er een restaurant en een rooftopbar. Rond de bekende feestserre, die ook op de twee vorige locaties stond, wordt een 120 meter lang projectiescherm geplaatst. Ook de containers, waar circulaire start-ups en co-workers in terecht kunnen, verhuizen mee. Sportivo’s kunnen dan weer aan de slag op zes padelvelden.