The Golden Mile

Cocktails op bartoog

Sinds maandag 27 maart 2017 heeft Antwerpen Zuid haar eigen Golden Mile. De Golden Mile is een begrip dat beschreven wordt als een rits van prestigieuze cocktailbars, die op minder dan een mijl van elkaar liggen, vlak aan duurzame woonsite Nieuw Zuid.

De Golden Mile bestaat uit 5 kwalitatieve cocktailbars die gebruik maken van de beste ingrediënten en premium alcoholmerken. De bars bieden een exclusieve cocktail- & moktailcreatie aan die in alle 5 de cocktailbars bereid worden. de Golden Mile cocktail – genaamd High 5 – bestaat uit dry gin, Elixir De Poldenaar, Luxardo Marachino en citroensap. De Mocktail kreeg de naam ‘Sunset Boulevard’ en wordt bereid met bloedappelsien, biowortelsap, puree van zoete wortel, crushed ijs en wordt afgewerkt met een basilicumblaadje en gele mini-wortel. Het concept bestaat eruit dat de bartenders zeer nabij met elkaar samenwerken en hun vriendschapsband versterken en daarbovenop samen toffe evenementen organiseren.

BarZar

BarZar staat bekend om haar gastvrijheid en werd doorgegeven van vader op zoon. Hun uitgebreide gamma bestaat onder andere uit wel 60 gins, 60 rums en 25 whiskeys. De bartenders gidsen je met plezier door het uitgebreide smakenpallet. Eigenaar en keybartender Maxime Biot won in 2016 de Bacardi-Legacy competitie voor België en Luxemburg.

Sips

Cocktailbar Sips staat voor service en kwaliteit en is een vaste waarde onder de cocktailbars op ’t Zuid sinds 2000. Manuel Wouters en zijn team zorgen dagelijks voor heerlijke cocktails en mocktails, waarbij ze gaan voor klassieke recepten, maar ook voor eigen creaties.

The Dirty Rabbit

The Dirty Rabbit is de meer alternatieve bar in het lijstje. Je komt binnen via een zware zwarte deur, waarna je bij het binnenkomen wordt verwelkomt door dirty opschriften in neonlicht. Naast cocktails, vind je ook klasse wijnen en een grote selectie craftbeers. In het weekend wordt de bar omgevomd tot club of voor live performances. In 2016 kreeg The Dirty Rabbit de Hospitality Award voor ‘Best bar concept’ in België.

Bar Burbure

Bar Burbure wordt gekenmerkt door haar unieke design met groene en gouden accenten. De bar biedt een grote selectie aan premium merken aan, zoals likeuren, cognacs, whiskeys en zelfs een eigen merk van spirits dat de naam Forest Line. Daarnaast heeft Bar Burbure ook verschillende Spaanse sherries in haar gamma opgenomen. In 2016 kreeg de cocktailbar nog de award voor Best bar Concept 2016 door Venuez Awards.

BelRoy’s

Deze bar bestond vroeger onder de naam Bijou en werd opgericht door Ben Belmans en Dieter van Roy. Beiden wilden ze hun ervaring samenvoegen en wonnen reeds na 9 maanden na de opening de prijs van beste cocktailbar in België op de Venuez Awards. BelRoy’s heeft respect voor de seizoenen en bestaat uit een talrijk team. BelRoy’s is een gezellig bar, die zowel klassieke recepten als eigen creaties in de aanbieding heeft.