Nieuwe koffie- en juicebar DOSE opent de deuren op Nieuw Zuid

Een paar maanden geleden openden Julien Prudhomme en Thijs Hertsens op Nieuw Zuid hun gloednieuwe multidisciplinaire sportcentrum LAB. Deze maand zetten ze de volgende stap in hun holistische visie op gezond sporten: ze openen DOSE, een koffie- en juicebar waar de nadruk ligt op lekker én gezond. “We willen in LAB een 360°-service aanbieden”, aldus Prudhomme, “mét aandacht voor voeding en drank. Twee heel belangrijke aspecten voor wie gezond wil sporten.”

koffiebar Dose
Aaike Vermeulen in koffiebar Dose

“DOSE is voor ons de logische volgende stap. Zowel op het vlak van concept als op vlak van design trekken we de lijn van LAB door in DOSE. Overal proberen we een luxueus, high-end gevoel te creëren.” Dat DOSE eruit ziet als de lobby van een luxehotel is te danken aan Dieter vander Velpen. De Antwerpse architect ontwierp de binnenruimte van LAB en DOSE. “Voor we met LAB en DOSE begonnen”, legt Prudhomme uit, “zochten we een cascopand waarin we ons eigen idee en onze visie zonder infrastructurele botsingen konden uitwerken. Dat is hier uitstekend gelukt. De lichtinval hier is prachtig: naarmate die doorheen de dag verandert, wijzigt ook de sfeer in het gebouw.”

Het vriendelijke gezicht dat je in DOSE verwelkomt, is niet dat van Prudhomme of Hertsens, maar van Aaike Vermeulen, die de nieuwe koffie- en juicebar zal uitbaten. “Ik vind het echt een prachtige locatie om te mogen werken”, zegt ze enthousiast. “Een prachtig gebouw in een nieuwe, hippe buurt. Deze nieuwe omgeving brengt heel wat nieuwe kansen met zich mee. Ik kijk ernaar uit om hier deel van uit te maken. DOSE ligt ook vlak tegen het nieuwe park. Ik verwacht dat hier volgende zomer een heel toffe sfeer hangt.”

Aaike, wat mogen mensen van DOSE verwachten?

“Bij ons staat een gezonde levensstijl centraal. Lekkere koffie, juices en shots op maat van sporters, maar niet alleen op maat van sporters. De naam DOSE verwijst trouwens naar de dosis die we gebruiken voor onze koffies en juices. Er is een morning dose, een afternoon dose, … Momenteel hebben we al enkele lekkere bowls op het menu. Kom onze acaibowl of onze homemade granola bowl maar eens proberen. Ik ben ook een gezonde lunch aan het uitwerken. Heerlijk voedzaam, ayurvedisch eten.

In hoeverre maakt DOSE deel uit van LAB? Is het enkel toegankelijk voor de sporters van LAB?

“Nee, hoor. Iedereen is hier welkom. Uiteraard willen we de gezonde lifestyle van LAB doortrekken naar DOSE, maar we zijn er zeker niet enkel voor sporters. Wandelaars, buren, toevallige voorbijgangers, mensen die op Nieuw Zuid werken: ik kijk ernaar uit om ze allemaal te ontmoeten. Spring dus gerust eens binnen om kennis te maken en de chille vibe van DOSE te ontdekken. Babbeltje hier en daar met een koffie of shake in de hand. Heerlijk vind ik dat.”

Wanneer kunnen mensen in DOSE terecht?

“De opening zal voor later deze maand zijn. We wachten nog op een aantal essentiële leveringen en dan zwieren we de deuren open. In eerste instantie run ik de bar alleen en zijn we enkel tijdens de week open. In de toekomst zal er iemand bij komen en kunnen we ook in de weekends open. Ik ben trouwens een echte ochtendmens: DOSE zal al om 7u30 de deuren openen. Ik hou ervan om wakker te worden met de wereld. Bij deze een oproep aan alle vroege vogels: kom gerust binnen voor een koffietje voor je naar het werk gaat of aan het sporten slaat.”

Bedankt voor het gesprek en succes met de opening.