BOS+ opent Re-Connect escaperooms op Nieuw Zuid

Altijd al eens een escaperoom willen doen? Dan hebben wij goed nieuws: na eerdere edities in Gent (BROEI) en Brussel (CINOCO) verhuizen de Re-Connect escaperooms van BOS+ op 1 februari 2022 naar Nieuw Zuid. Tot en met 31 maart kan je er – helemaal gratis – proberen te ontsnappen uit 3 interactieve en educatieve kamers.

Het idee van een escaperoom ken je ondertussen wel: je wordt met enkele vrienden opgesloten in een themakamer en aan de hand van leuke puzzels en raadsels moeten jullie samen proberen te ontsnappen.

Re-Connect in Gent (Foto: BOS+)

Het verhaal van de Re-Connect escaperooms

Het thema van Re-Connect is technologie en elektronica. In Re-Connect treed je namelijk binnen in de wereld van het populaire fictieve smartphonemerk Phony. Je ontdekt er dat Phony weldra een verplichte systeemupdate lanceert, die zo’n 400 miljoen smartphones compleet nutteloos maakt en ze op de afvalberg doet belanden. Aan jou en je kompanen om de update tegen te houden en al die smartphones te redden.

Re-Connect is behalve een erg leuke ook een leerzame belevenis, want tijdens de puzzels en raadsels ontdek je onder meer welke mineralen er in een smartphone zitten, waar deze ontgonnen worden en wie daar de gevolgen van draagt. Je komt met andere woorden te weten wat voor een impact je smartphone heeft op mens en milieu en je leert hoe je je elektronicagebruik kan verduurzamen. Meteen ook de reden waarom een organisatie als BOS+ zich achter de escaperooms heeft gezet.

Re-Connect: een project van BOS+

BOS+ is een Vlaamse organisatie die zich specifiek inzet voor bosbehoud, beter bos en meer bos in Vlaanderen en de wereld. Wist jij bijvoorbeeld dat er in een smartphone tientallen materialen zitten die in mijnen worden ontgonnen? Of dat mijnbouw één van de belangrijkste oorzaken is voor ontbossing in de wereld?

Voor Re-Connect werkt de organisatie samen met CATAPA en De Transformisten. Bij de ontwikkeling van de escaperooms wordt BOS+ ondersteund door #ANTcollectief. Dat de Re-Connect escaperooms helemaal gratis zijn, is mede te danken aan de financiële steun van Brussels International, Vlaanderen Circulair en DGD.

Van 1 februari tot 31 maart vind je Re-Connect in Circuit op Nieuw Zuid. De escaperooms zijn gratis, maar je moet wel op voorhand reserveren. Dat doe je via de site van BOS+ of rechtstreeks via deze link.