Biomarkt ‘The Barn’ komt naar Antwerpen

The Barn maakt binnenkort de oversteek naar Antwerpen. Later dit jaar opent de populaire Brusselse biomarkt van Julien de Brouwer en Quentin Labrique een filiaal in de Verlatstraat op ’t Zuid.

In het Brusselse is biomarkt The Barn al een tweetal jaren een fenomeen. “In mei 2017 hebben we, samen met een team van 10 mensen, The Barn geopend. Inmiddels hebben we al twee markten in Brussel, één in Etterbeek en één in Sint-Gillis.”

Daar komen er binnenkort weer twee bij, één in Brussel en één in Antwerpen. Vanaf november kunnen ook bewoners van ’t Zuid zich verlekkeren aan de kwaliteitsvolle bioproducten van de permanente overdekte markt, want dan openen de jonge ondernemers een markt in de Verlatstraat.

“Weet je, ons hoofddoel is kwalitatieve biologische voeding toegankelijk maken voor zo veel mogelijk mensen. Daarom doen we er alles aan om onze bioproducten betaalbaar te houden. Zo bieden we ze aan in bulk, zodat we de prijzen laag kunnen houden.”

The Barn staat voor kwalitatieve biologische voeding

The Barn verkoopt overigens niet enkel groenten en fruit. Je vindt er ook drank, kaas, chocolade, salades en brood. Een heel divers aanbod, dus. Toch hebben alle producten één ding gemeen: ze worden allemaal 100% biologisch geproduceerd in Europa. Dat heeft gevolgen voor het aanbod: in The Barn vind je bijvoorbeeld geen exotische producten die de halve wereld moeten rondreizen om hier te geraken. “We willen een meerwaarde zijn voor de samenleving”, aldus de oprichters. “We werken aan een menselijk en duurzaam project dat een directe en positieve impact heeft op onze onmiddellijke omgeving. Daarom werken we enkel met onze favoriete producenten.”

“We vinden het ook belangrijk om toegankelijk te zijn. Mensen moeten ons gemakkelijk kunnen bereiken, of het nu met de fiets, auto, tram of metro is.” Niet verwonderlijk dus dat de eerste Antwerpse vestiging van The Barn er op het toegankelijke en levendige Zuid komt.