Fleurige verrassing voor de bewoners van ’t Zuid

Afgelopen zondag werden zo’n 2000 bewoners van ’t Antwerpse Zuid en Nieuw Zuid wakker met een bloemetje voor de deur. Een initiatief van het stadsfestival Zuiderburen, in samenwerking met projectontwikkelaar Triple Living en online bloemenzaak Tifiori.

Ook vorig jaar verraste het stadsfestival op ’t Zuid de bewoners in de buurt met een bloemetje. “Met onze bloemetjesactie willen we meer dan alleen het prachtige Zuid vieren”, zegt Caroline Cazaerck van Zuiderburen in een interview met Het Laatste Nieuws. “We willen het samenhorigheidsgevoel en de gezelligheid verhogen. Daarom zit er bij elk bloemetje ook een flyer van ons Zuiderburen Festival en een gratis drankbonnetje. We willen iedereen samenbrengen. Of je nu op het Zuid woont of ver daarbuiten.”

Zuiderburen vindt dit jaar plaats op 14 en 15 september. Opnieuw is de Leopold de Waelplaats de place to be. Het plein voor het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot het grootste terras van de Koekenstad. Je vindt er eetkraampjes van bekende horecazaken uit de buurt, zoals Finjan, HUMM en Tartino. En natuurlijk heel wat gezelligheid. Daar zorgen artiesten als Discobar A Moeder, DJ Gunther D en Kaatje van Ketnet voor.

De organisatoren van het gratis festival hebben ook voor heel wat leuke activiteiten gezorgd. Zo is er de ochtendworkout van The Brick voor wie de dag sportief wil beginnen en een flamencoworkshop voor wie graag de benen losgooit op zuiderse melodieën. Net als vorig jaar kan je je ook inschrijven voor een spannend petanquetornooi.

Veel plezier!