KdG Antwerp Learning Lab brengt studenten naar Circulair Zuid

 

Sinds een tweetal weken vind je de studenten kmo-management van de Karel de Grote Hogeschool in Plein Publiek. En niet enkel na de lesuren, want de Antwerpse hogeschool heeft er een pop-upcampus geopend. Onder de noemer KdG Antwerp Learning Lab volgen zo’n 150 studenten op maandag en dinsdag les in Campus Plein Publiek. Tot aan de kerstvakantie, want daarna ruilen ze de hippe serre in voor andere oorden.

‘City Learning’: innovatief project van KdG

KdG Antwerp Learning Lab is een initiatief van docent Pieter Sprangers. Hij bedacht het zogenaamde ‘pop-up teaching’ of ‘city learning’ vier jaar geleden en paste het al toe op verschillende locaties in de binnenstad. Zo gaf hij al les in een winkelpand in de Grand Bazar en in een voormalig restaurant. “Het gaat niet zomaar om lesgeven in een leeg pand”, verduidelijkt hij in een persbericht. “Het is een unieke onderwijsinnovatie die betere en aangepaste leerprocessen mogelijk maakt. Om creativiteit, innovatie, teamwerk en projectmanagement te stimuleren is een aangepaste leeromgeving nodig. Daarom komen we los van vaste klas- en schoolstructuren en ruilen we het klassieke leslokaal in voor de evenementenserre van Plein Publiek.”

“In Circulair Zuid zien de studenten wat er mogelijk is wanneer je creatief aan de slag gaat als ondernemer. Bovendien kunnen ze hier ook buiten de lesuren terecht. Ik zou het fantastisch vinden als ze hier komen brainstormen. Of, beter nog, als ze hier hun eigen initiatieven uit de grond komen stampen. Ik ben er zeker van dat deze plek hen zal aanzetten tot leukere en creatievere initiatieven.”

Duurzame ondernemers in Circulair Zuid

In Circulair Zuid komen de studenten kmo-management ook in contact met de verschillende duurzame ondernemers die er gevestigd zijn. Zo heeft w.r.yuma een atelier in Nieuw Zuid, maar ook de HNST-jeans van Tom Duhoux en de sport- en vrijetijdskleding van Pure by Luce vind je er terug.