Hotspot op ’t Zuid: zomerbar Den Tuin

Goed nieuws voor wie van zon, gezelligheid en lekker drankjes houdt: op 1 juli gooide zomerbar Den Tuin de deuren open. De pop-upbar wil een ontmoetingsplek zijn voor buurtbewoners en cultuurliefhebbers en zal deze zomer elke woensdag, vrijdag en zaterdag geopend zijn.

Den Tuin: de zomerbar van Bodem

Den Tuin is de zomerbar van Bodem, een initiatief van Studio Start en Air Antwerp. Die twee organisaties wilden jonge en gevestigde kunstenaars een platform, atelierruimte en ondersteuning bieden en vonden in de Kielsevest, op een steenworp van het station Antwerpen-Zuid, de ideale plek. Bodem is een groene stadsoase geworden. Een plek waar ideeën – net als de weelderig aanwezige planten – echt kunnen groeien.

Behalve van een lekker drankje en veel gezelligheid kan je in zomerbar Den  Tuin dus ook genieten van (live-)muziek en van het werk van visueel artistieke talenten uit binnen- en buitenland. Elke woensdag om 17u vindt er in de zogenaamde ‘Living Room’ van Bodem een presentatiemoment plaats van een kunstenaar. Op 4 juli was dat Ans Mertens. Volgende week, op 18 juli, is beeldend kunstenaar Puck Vonk aan de beurt.

Dj-sets en yoga in Den Tuin

Elke zaterdag zijn er in de stadsjungle dj-sets van onder meer Drrrip Radio. Er zullen ook yogasessies georganiseerd worden.

In een reactie aan Het Laatste Nieuws liet Greet Vleugels van Studio Start verstaan dat het team er helemaal klaar voor is: “We hopen echt dat dit een plek voor de buurtbewoners wordt, want dit is een van de weinige groene oases in de buurt. Iedereen met een hart voor cultuur en de buurt, is hier welkom.”

Dat hoef je ons geen twee keren te zeggen.