Hotspot op ’t Zuid: Ting Tong

Wie houdt van de Thaise keuken, weet inmiddels waar de klepel hangt: Ting Tong, in de Leopold de Waelstraat, serveert Oosterse gerechten met een Belgische twist.

“Moet wel”, zegt eigenares Kanitta Khotphankul. “Ting tong betekent in het Thai prettig gestoord. Vandaar de fusion tussen Thais en Vlaams. Ik serveer mijn eigen interpretatie van authentieke Thaise gerechten – die ik van mijn moeder geleerd heb – maar ik geef ze ook een Vlaams tintje.”

Het Vlaamse tintje merk je bovendien niet enkel in de gerechten, maar ook in het interieur van de zaak. Ting Tong is geen typisch donker Thais restaurant, maar een moderne bistro met veel licht, waar je je meteen welkom voelt.

De 35-jarige Kanitta is een geboren Thaise, maar de liefde bracht haar naar België. Tijdens een reis in Australië leerde ze haar man Maarten kennen, en die overtuigde haar om naar België te komen. Hoewel ze altijd al plezier vond in koken, startte ze niet meteen haar eigen zaak. Ze werkte aanvankelijk als financieel adviseur voor een chemiebedrijf. Omdat ze na een tijdje geen plezier meer vond in haar werk, besloot ze om een opleiding te volgen aan hotelschool Piva. Via een stage bij sterrenrestaurant Dôme in Zurenborg, kwam ze uiteindelijk in de keuken van haar eigen zaak terecht.

Het beste van twee werelden

Thai kitchen doesn’t get anymore Belgian than this, lezen we op de Facebookpagina van Ting Tong. Een waarheid als een klok: Kanitta werkt enkel met verse en seizoensgebonden streekproducten. Zo creëert ze het beste van twee werelden, op een duurzame en verse manier.

Ook wie bang is voor pikante gerechten, wordt in Ting Tong meteen gerustgesteld door de menukaart: bij elk gerecht wordt aangeduid of en hoe pikant het is. Ook eventuele allergenen worden op de kaart vermeld.

Absolute aanrader zijn trouwens de Ting Tong Balls, haar prettig gestoorde interpretatie van de oervlaamse balletjes in tomatensaus.