Loop jij mee met de Urban Trail?

Aanstaande zondag (17 maart) wordt in de Antwerpse binnenstad voor de zevende keer de Urban Trail georganiseerd. Dat is een uniek loopevenement waarbij je over een parcours van 7 of 13 kilometer langs – én door – tal van prachtige Antwerpse gebouwen loopt.

Start en finish van de Urban Trail liggen dit jaar op de Gedempte Zuiderdokken. Het parcours voert je onder meer door de Vlaeykensgang, het Centraal Station, brouwerij De Koninck en het Instituut voor Tropische Geneeskunde. De eerste stop is het beroemde Café Local.

De Antwerp Urban Trail is niet de zoveelste loopwedstrijd in Antwerpen. Het is zelfs helemal geen wedstrijd, want tijden worden er niet geregistreerd. Zie het eerder als een kans om de stad op een sportieve manier te leren kennen in een ongelooflijk fijne sfeer.

Deelnemen kost je 25 euro, maar daarvoor krijg je – behalve de unieke ervaring – een t-shirt van de Urban Trail, een lekker ontbijt én een flesje Triple D’Anvers. 5 euro van je inschrijvingsgeld wordt integraal doorgestort aan Plan International België.

Online inschrijven kan nog tot en met 16 maart. Tenminste als de limiet van 10.000 deelnemers tegen dan niet overschreden is. Is de Urban Trail bij de start op zondag nog niet volzet, dan kan je ook ter plekke nog inschrijven met je elektronische identiteitskaart.

Toch nog meedoen? Hier kan je inschrijven.