5 Heerlijke takeaways in de buurt van Nieuw Zuid

We zijn opnieuw in lockdown, en dat wil zeggen dat ook alle restaurants gesloten zijn. Gelukkig wil dat niet zeggen dat de horeca stilzit: veel restaurateurs bieden takeawaymenu’s aan in de buurt van Nieuw Zuid of leveren hun heerlijke gerechten zelfs aan huis. Spek voor de bek (*) van de gourmands onder ons, en daarom serveren we je graag een hap uit het heerlijke aanbod. Doe er je voordeel mee.

(*) Onze excuses voor het woordgrapje. We konden het niet laten.

Home Experience Box bij Maven

Enkele dagen geleden raakte bekend dat vleesrestaurant Maven al na amper vijf maanden een plek heeft verdiend in de 101 World’s Best Steak Restaurants, een lijst die jaarlijks wordt samengesteld door het internationale N.Y. Strip Media House.  Het restaurant van horecaondernemer Wim Van der Borght, topslager Luc De Laet en jonge chef Jules Koninckx prijkt er op de 48ste plaats.

Liefhebbers van Maven kunnen dezer dagen een MAVEN Home Experience Box bestellen. Een uitgebreide zelfkookdoos voor twee of drie personen, met daarin de meest exquise runderrassen: Sashi, Rubia of Kobe. Elke doos bevat ook voorgerechten en heerlijke groentebereidingen. Een lekkere fles rode wijn maakt het menu compleet.

Bún

Liefhebbers van de Vietnamese keuken kennen Hoa Truong, Huibrecht Berends en hun populaire restaurants Bún en Little Bún al een hele tijd. Nu de horeca verplicht de deuren heeft gesloten, biedt Bún elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag haar gesmaakte gerechten ook als takeaway aan.

Zin in overheerlijke Obsiblue Prawns met huisgemaakte noodles of de entrecote van Gallowayrund? Bestellen doe je via de website. Smakelijk!

Divin by Sepi

Ook stilaan een gevestigde waarde op het Antwerpse Zuid: Divin by Sepi, het oosters getinte wijnrestaurant van de voormalige Sommelier van het Jaar Sepideh Sedaghatnia. Op het takeawaymenu bij Sepi staan onder andere een ceviche van Dorade, een traag gegaarde lamsbout met bulgursalade en een tataki van tonijn. Wijnliefhebbers kunnen echter ook gewoon een verrassingspakket met drie voor Sepideh uitgekozen flessen wijn bestellen. Een idee voor de feestdagen?

Signatuur

Signatuur, het restaurant van chef Bart Gils en gastvrouw Sally Lauwers, begon in Hoogstraten, maar verhuisde na enkele jaren naar de Volkstraat op ’t Zuid. Daar brengen ze een lichte keuken met veel lokale groenten. Telkens vanuit een klassieke basis, maar met een geheel eigen – euhm – signatuur.

Aanrader op een zonnige dag: het apéropakket voor 2 personen. Heerlijk genieten op een van de vele grasveldjes op Nieuw Zuid.

Verwenpakketten bij restaurant Jerom

Vrienden of familie verrassen? Op zoek naar een relatiegeschenk voor eindejaar? Restaurant Jerom in de Graaf Van Egmontstraat biedt in deze barre tijden heuse verwenpakketten aan vol verse, huisbereide en ambachtelijke producten volgens recept en inspiratie van chef Filip De Pauw. Elk luxueus pakket is duurzaam en ecologisch verpakt: alles is herbruikbaar en de zakjes zijn biologisch afbreekbaar.