Hotspot op ’t Zuid: Café Boekowski

In de schaduw van het Vlinderpaleis vind je sinds een jaar en half Café Boekowski, een warme en traditionele buurtkroeg waar cultuurminnende buurtbewoners elkaar ontmoeten voor een lekkere kop koffie, een aangenaam gesprek of een gezellig leesmoment.

Het buurtcafé, dat genoemd is naar de Duits-Amerikaanse schrijver en dichter Charles Bukowski, staat bekend om zijn indrukwekkende boekenkasten. Je vindt er muren vol heerlijke boeken waarin je urenlang kan verdwalen. Heb je zelf een geweldig boek gelezen en wil je anderen ervan laten meegenieten? Ruil het in voor een exemplaar uit de boekenkasten van Café Boekowski.

 

Uitbater Lucas Laeremans haalde zijn inspiratie in een Gents boekencafé waar hij graag kwam en vond dat zijn buurt een vergelijkbare kroeg kon gebruiken. En zo ontstond het rustige en aangename Boekowski, een plek waar je behalve van een goed boek of de krant ook van een heerlijke kriek, porto of Geuze kan genieten. En van een goed gesprek met gelijkgezinde zielen.

Tip: Probeer de alcoholvrije cocktail van het huis eens.

Ook wie van poëzievoordrachten, boekvoorstellingen of jazzconcerten houdt, vindt in Boekowski een nieuwe favoriete hangout. Op regelmatige tijdstippen organiseert de uitbater een literaire of muzikale avond. Zo speelt Johan Corthals er op zaterdag 17 november een bluesy en folky concert. (Het volledige overzicht van evenementen vind je op de Facebook-pagina van het café.)

Vergaderen in Boekowski?

Ben je op zoek naar een vergaderruimte op de rand van Nieuw Zuid? Op maandag en dinsdag is Boekowski gesloten en kan je de ruimte afhuren voor vergaderingen.