Hoe moet het vernieuwde M HKA er volgens jou uit zien?

Nu het land opnieuw in lockdown is, heeft ook het Antwerpse Museum voor Hedendaagse Kunst (M HKA) de deuren gesloten. Elk nadeel heb z’n voordeel en daarom wil het museum van de sluitingsperiode gebruik maken om zichzelf opnieuw uit te vinden.

Het M HKA schakelt daarvoor de hulp van haar bezoekers in. Hoe ziet jouw ideale museum eruit? Wat hoort er volgens jou thuis en wat niet? Wat moet er te beleven zijn? Heb jij een duidelijke visie over hoe het M HKA er in de toekomst moet uitzien? Dan ben jij allicht de open en kritische geest die het museum zoekt.

Concreet wordt er tijdens twee interactieve panelgesprekken van drie uur nagedacht over de toekomst van het museum. Het eerste gesprek vindt plaats op donderdag 19 of maandag 23 november, tussen 18.30 en 21.30 uur. Het tweede gesprek zal pas in het voorjaar van 2021 georganiseerd worden. Elk gesprek gaat door in beperkte kring en er wordt natuurlijk rekening gehouden met de geldende veiligheidsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus.

Wil je graag jouw visie delen over de toekomst van het M HKA, stuur dan als de bliksem een mail naar Goele Jacquemyn van het Museum voor Hedendaagse Kunst: goele.jacquemyn@muhka.be. Voor alle deelnemers is er naar verluidt een leuke verrassing weggelegd.

Prestigieuze, nieuwe museumgebouw voorlopig niet meer aan de orde

Eerder dit jaar raakte bekend dat de procedure voor de geplande prestigieuze nieuwbouw voor het museum werd geannuleerd. De jury kon naar verluidt niet tot een unaniem besluit komen over de ontwerpen die op tafel lagen, omdat de inzichten over het vernieuwde museum en cours de route waren veranderd. Of, en wanneer, het nieuwe museumgebouw er komt, is voorlopig nog niet duidelijk, want de procedure moet helemaal opnieuw beginnen.