Heb jij al een slimme energiemeter?

Dat Nieuw Zuid de duurzaamste buurt van de stad is, daarover twijfelt niemand nog: met zijn doordachte infrastructuur, veel groen, natuurlijk waterbeheer, duurzame bouwmaterialen, ideale bereikbaarheid en het centrale warmtenet is het een voorbeeld voor hoe steden er in de toekomst kunnen en moeten uitzien.

Niet verwonderlijk dus dat Nieuw Zuid ook de thuisbasis is van Circulair Zuid, een hippe en trendy buurthub die buurtbewoners samenbrengt rond circulariteit, duurzaamheid en co-creatie. In Circulair Zuid vinden buurtbewoners een bruisende ontmoetingsplek om tips uit te wisselen om afval, energie, materialen of water te besparen. Ze komen er regelmatig samen om te brainstormen, of gewoon voor de gezelligheid.

Circulair Zuid is een initiatief van Stad Antwerpen, met subsidies van het Europese Urban Innovative Action-fonds. Dat wil duurzaam gebruik van energie, water, afval en materialen stimuleren en de co-creatie van een circulaire dynamiek tot stand brengen. Daarom lanceert Circulair Zuid zelf ook eco-initiatieven. Eén van die projecten is de promotie van de gratis slimme energiemeter.

Slimmer omgaan met je energieverbruik

De slimme energiemeter meet je energie-, warmte- en waterverbruik, en de hoeveelheid afval die je produceert. Een app op je smartphone, tablet of computer toont de resultaten, samen met tips om duurzamer te wonen. Zo ken je op elk moment van de dag je verbruik en weet je welke de grootste energieverslinders zijn.

Woon je op Nieuw Zuid? Laat dan nu gratis je slimme energiemeter ter waarde van 500 euro installeren. Maak een afspraak op Antwerpenmorgen.be. De installatie duurt maar een uurtje.