Tip: Zonnige terrasjes op ’t Zuid

glazen rode wijn op zonovergoten terras

De zomerse temperaturen blijven aanhouden in ons Belgenlandje. Zo ook het terrasjesweer. Daarom lijsten we vandaag enkele zonnige terrasjes op, gelegen op een boogscheut van Nieuw Zuid.  

Vitrin

Vitrin op de Marnixplaats in Antwerpen Zuid
© timetomomo.com

Gelegen op de Marnixplaats is Vitrin een heuse trekpleister voor de creatieve inwoners van ’t Zuid. Je kan hier al vanaf ’s morgens terecht voor een heerlijke cappuccino. Doorheen de dag kan je genieten van een heerlijke zelfgemaakte soep of genieten van een heerlijk aperitiefje na het werk.

De Vryheyt

Café De Vryheyt op de Troonplaats op Antwerpen Zuid
© De Vryheyt

Café De Vryheyt vind je terug op de hippe Troonplaats. Een vintage bar waar je kan genieten van het zonnetje met een homemade cocktail. Een hongertje? Bestel hun befaamde spaghetti, naar ’t schijnt zelfs de beste van ’t Stad!


The Soul

The Soul op de Marnixplaats op Antwerpen Zuid
© The Soul Antwerp

Zin in een gezonder alternatief? The Soul bevindt zich op de Marnixplaats. De prachtige inrichtingen van de zaak is ideaal om in te relaxen of overdag in te werken of om op het terras te genieten van Vitamine C. Hier serveren ze gezond ontbijt en lunch en kan je ook genieten van verse groenten- en fruitsapjes.

Venue 219

Venue 219 op de Troonplaats op Antwerpen Zuid
© Venue 219

In Venue 219 – gelegen op de Troonplaats – worden regelmatig live concerten georganiseerd. Daarnaast kan je er genieten van een lekkere lunch of avondeten, zoals heerlijke burgers of versgemaakte wraps. Geen honger? Je kan er ook gewoon genieten van een verfrissend drankje op het terras.