Hotspot: Yum Cha

Dim Sums bij Chinees restaurant Yum Cha op Antwerpen Zuid

’t Zuid is een Aziatische hotspot rijker! Afgelopen week opende Yum Cha haar deuren voor het grote publiek. Benieuwd naar de zaak? Lees dan snel verder. 

Yum Cha is een concept van Toni Llera Llerandi, die na jarenlange ervaring in vastgoed & notariaat besliste om het roer om te gooien. Hij ging zijn droom achterna en opende zijn eigen zaak, gespecialiseerd in dim sums. Met Yum Cha wilt Toni de bekende eetgewoonte in huis halen en het artisanale karakter van de Chinese specialiteit tonen.

Dim Sums door nieuwe Aziatische hotspot Yum Cha op Antwerpen Zuid

Yum Cha is een verwijzing naar de Chinese traditie waarbij familieleden samenkomen om thee te drinken en te genieten van gestoomde en gefrituurde hapjes, die gekend zijn onder de benaming ‘dim sum’. Yum Cha staat voor kwaliteit en werkt enkel met verse ingrediënten. De selectie dim sums die op het menu staan, zijn dan ook stuk voor stuk huisbereid.

De menukaart is bewust klein gehouden, om kwaliteit te garanderen. Op het menu kan je kiezen uit 4 verschillende dim sums, verschillende side dishes en suggesties, die je zelf kan combineren. Naast de traditionele dumplings, bieden ze ook variaties aan zoals heerlijke dim sums in de vorm van een rijstballetje. Yum Cha denkt bovendien aan haar ecologische voetafdruk en biedt haar takeaway aan in milieuvriendelijke verpakkingen.

Yum Cha bevindt zich in Museumstraat 7 en is dagelijks geopend van 11u30 tot 21u30.