Interview met projectmanager Nieuw Zuid

Onlangs interviewden we Gabriëlle van Zoeren van stad Antwerpen. Zij is projectmanager van Nieuw Zuid en staat in voor het verduurzamen van de nieuwe stadsontwikkeling. 

Wat betekent duurzaamheid voor de Stad?

“Duurzaamheid voor de stad Antwerpen is een stad die toekomstbestendig is. Dat betekent dat we net zo aangenaam als nu, ook in de toekomst kunnen leven in deze stad.”

Autoluwe woonwijk

“Op Nieuw Zuid doen we heel veel activiteiten om te zorgen dat we een eerste stap in de goede richting maken. Van Nieuw Zuid maakten we een autoluwe wijk. Dit betekent dat er minder auto’s in het straatbeeld aanwezig zijn. Mensen nemen al gemakkelijker de fiets of gaan even wandelen als ze naar de winkel willen. Dat maakt het veel aangenamer voor mensen om in de wijk te wonen. De auto’s staan ook ondergronds dus je ziet ze ook niet in beeld. Daarnaast zorgt een autoluwe wijk voor een veilige speelruimte voor kinderen en meer ruimte voor ontmoeting tussen bewoners.”

speeltuin op Nieuw Zuid Antwerpen, middenin het groen
Duurzame bebouwing

“Er werd veel aandacht besteed aan een geluidsvriendelijke ontwikkeling. Daarnaast zijn de gebouwen ook heel duurzaam gebouwd. Wat ook heel belangrijk is, is dat het vele groen voorziet in de luchtkwaliteit. Het park van Nieuw Zuid vormt de groene long voor de hele stad. In de toekomst zullen de gebieden eromheen ook veel groener worden, waardoor Nieuw Zuid tot een echte groene stadswijk wordt uitgebouwd. Dit zijn allemaal aspecten die Nieuw Zuid onderscheiden en vernieuwend maken.”[/vc_column_text]