Hotspot op ’t Zuid: Hotel Pilar

Hotel Pilar op Antwerpen Zuid

Sinds kort bevindt er zich een nieuwe hotspot op de zonnigste hoek van ’t Zuid: Hotel Pilar. Een hotspot die naast hotel ook foodbar en shop is, een plek waar bezoekers en bewoners van ’t Stad samenkomen. 

Hotel Pilar werd opgericht door interieurarchitect Sam Peeters en hotelmanager & foodlover Christophe Ysewyn. Beiden beslisten ze om het prachtige pand te renoveren en om te toveren tot een persoonlijke en kunstminnende plek. Hotel Pilar is een plek om te ontmoeten, eten, ontspannen, werken en slapen. Van bij het ontbijt tot aan het diner kan je er de hele dag terecht voor heerlijke maaltijden, met tussendoor knapperige versnaperingen en verfrissende drankjes.

De shop in Hotel Pilar met designmeubels en kunstobjecten in Antwerpen Zuid
Hotel Pilar

Hotel Pilar is een historisch pand dat bestaat uit 3 verdiepen met in totaal 17 kamers. Het hotel werd gerenoveerd door Contekst Interieurarchitecten, waar Sam Peeters ook mede-eigenaar van is. Geen enkele kamer is dezelfde. Elke ruimte werd voorzien van een eigen selectie aan kunstwerken en designobjecten. Een groot gedeelte ervan is zelfs te koop, wat maakt dat de ruimtes continu in verandering zijn. De verzorgingsproducten worden voorzien door Le Labo, een premium nichemerk. Hotel Pilar is het enige Antwerpse hotel dat dit label aanbiedt.

Foodbar in Hotel Pilar op Antwerpen Zuid
Pilar Foodbar

Het menu wordt verzorgd door Christophe Ysewyn, voorzien van zijn favoriete recepten met invloeden van over de hele wereld. Zo kan je kiezen uit klassiekers zoals de Franse creuse oesters of de gravad lax, maar heb je ook de keuze uit verrassende gerechten zoals de miso hummus of de ceviche van zeebaars. Christophe werkt in zijn gerechten met seizoensgebonden ingrediënten, afkomstig van lokale leveranciers. Dit maakt dat de menukaart geregeld zal wisselen.

Daarnaast kan je er ook terecht voor een heerlijke koffie, afkomstig van Antwerpse koffiebranderij Caffénation. Om de dorst te lessen staat er ook verfrissende huisgemaakte limonade op de kaart. Onder het genot van heerlijke wijn of een versgemaakte cocktail, is het ook heerlijk aperitieven in Hotel Pilar.

De shop in Hotel Pilar met designmeubels en kunstobjecten in Antwerpen Zuid
Pilar Shop

Naast een hotel en foodbar, vind je ook een winkel terug in Hotel Pilar. Zo vind je er een mooi aanbod aan producten en objecten, stuk voor stuk met een sterk verhaal. Naast interieurobjecten, kan je er ook beautyproducten kopen of items van lokale ontwerpers. Ook eigen ontwerpen van Contekst Interieurarchitecten zijn er te koop, zoals een mooi wandbureau of wandrek uit zwart staal.

De shop is iedere dag geopend van 7u tot sluitingstijd. Ideaal voor vroege vogels of laatavondshoppers. In de foodbar kan je terecht van woensdag tot en met vrijdag vanaf 7u en in het weekend vanaf 9u.

Hotel Pilar bevindt zich in Leopold de Waelplaats 34, op 7 minuutjes wandelen van Nieuw Zuid.